Pavisam vienkārši un ātri pagatavojami sparģeļu pīrādziņi: iesaka Našķoties Zane
Sparģeļus Zane Grēviņa jeb Našķoties Zane sev pasniedz kā ziedus – nogriež galiņus un liek uz galda vāzē ar ūdeni. Gan ilgāk saglabājas svaigi, gan vairo skaistumu. Taču kulinārijas blogerei un Rimi garšu gidei ir arī lielisks padoms, kā sparģeļus apēst gardu muti, ieceptus pīrādziņos.

FOTO: Shutterstock.com
Tik gardi, ka apēdīsies vienā mirklī.
Nepieciešams:
(8 pīrādziņiem)
- 4 kārtainās mīklas plāksnes (derēs gan rauga, gan bezrauga mīkla)
- 200 g Tilzītes siera
- 8 lielas šķiņķa šķēles
- 8–12 sparģeļi (atkarīgs no izmēra)
- 1 ola pīrādziņu apziešanai pirms cepšanas
- siers pīrādziņu pārkaisīšanai pirms cepšanas.
Pagatavošana
- Katru kārtainās mīklas plāksni pārgriež uz pusēm. Sparģeļiem nolauž galiņus un katru pārgriež uz pusēm. Mīklas kvadrātiņa vidū novieto gaļas šķēli, virs tās liek divas vai trīs sparģeļpusītes, tad kaudzīti rīvēta siera.
- Pīrādziņu saloka: vienu mīklas stūri, mīklu nedaudz pastiepjot, pārloka pāri pildījumam, tad pretējo stūri pārloka pāri mīklai uz otru pusi un ar pirkstiem stingri piespiež pīrādziņa apakšpusei.
- Tā pagatavo visus astoņus pīrādziņus, kārto cepampannā, pārziež ar sakultu olu, pārkaisa ar drusciņu sarīvēta siera.
- Liek 200°C karstā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes.