Šokolādes kūka ar vafeļu pamatni

Šī ir krēmīga, garšās bagātīga šokolādes siera kūka, kas īsti piemērota svētku reizēm.
Svētkos šo šokolādes kūku dekorējam ar kausētu šokolādi un svaigām, veselām zemenēm. Ja to uzcepu ikdienas priekam, tad ēdam bez dekoriem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Svētkos šo šokolādes kūku dekorējam ar kausētu šokolādi un svaigām, veselām zemenēm. Ja to uzcepu ikdienas priekam, tad ēdam bez dekoriem.

Sastāvdaļas:
250 g melnās šokolādes 
1000 g krēmsiera
170 ml skābā krējuma 
200 g cukura 
4 olas
1 tējk. vaniļas esences vai 1 pac. vaniļas cukura 
1 ēdk. kakao pulvera 
200 g šokolādes vafeļu

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Pamatam: sasmalcini vafeles un izklāj ar tām kūkas pamatni, Cep aptuveni 10 minūtes 180 grādu temperatūrā. 
  2. Izkausē šokolādi, pievienojot pusi no cukura daudzuma. 
  3. Krēmsieru sakuļ viendabīgā masā ar otru daļu cukura, pievieno vaniļu un olas; masu rūpīgi sakuļ. 
  4. Skābajā krējumā iejauc kakao pulveri. Piejauc to krēmsiera masai. Pievieno arī izkausēto šokolādi.
  5. Masu ielej pannā un cep apmēram vienu stundu 180 grādu temperatūrā. Atdzesē pannā.

 

Būtiski – šai kūkai jābūt krēmīgai, jāraugās, lai tā netiek pārcepta. Tāpēc pirms siera kūku cepšanas ir vērts pārlasīt šos ieteikumus Kā izcept perfektu siera kūku.

Saistītie raksti