Ātrais zivs pīrāgs

Restorāna cienīgu maltīti iespējams pagatavot pusstundā, ja ņem talkā veikalos pieejamās sagataves. Recepti piedāvā “Rimi Bērniem” garšas eksperts Normunds Baranovskis.
Pīrāgs būs gatavs nieka pusstundā.

FOTO: Normunds Baranovskis

Pīrāgs būs gatavs nieka pusstundā.

Sastāvdaļas:

(2 personām)

 

Pīrāgam:

  • 2 loksnes (200 g) kārtainās mīklas
  • 1 ola
  • 1 kubiņš atsalušu maltu spinātu “Rimi”
  • 2 saujas rīvēta siera (ieteicams izvēlēties mocarellas tipa sieru)
  • 2 x 100 g zivs filejas (pēc paša ieskatiem)
  • 2 šķipsnas sāls

 

Pasniegšanai:

  • 200 g zaļo zirnīšu “Rimi” (saldēto)

 

Reklāma
Reklāma

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes kvalitatīvas majonēzes
  • 1 tējkarote mārrutku
  • 1 sauja pētersīļu (sakapātu)

 

Pagatavošana

2 minūtes atlaidina mīklas loksnes, tad pārgriež uz pusēm, lai veidojas 4 četrstūri. Divus no tiem liek pannā uz cepampapīra un no vienas puses apsmērē ar sakultu olu. Uz apsmērētajiem gabaliem to centrā liek nosusinātus spinātus un sieru (to apjomu vajag sadalīt četrās daļās). Pa virsu centrā liek zivs fileju, apkaisa ar sāli, tad pa virsu atkal liek spinātus un sieru. 

Atlikušos mīklas četrstūrus izrullē 3–4 centimetrus platākus un liek pāri pildījumam. Izmantojot dakšu, malas pieplacina. Apsmērē abus pīrāgus ar olu. Mīklas virspusē iegriež dažus caurumus, lai mitrumam un liekajam gaisam būtu, kur aizplūst.

Pīrāgi jācep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 175 grādos 20–25 minūtes, atkarīgs no pīrāga izmēra.
Pirms pasniegšanas zaļos zirnīšus aplej ar verdošu ūdeni un patur 2 minūtes. Sajauc mērci, savienojot sastāvdaļas.
Pasniedz siltu.