Nabagu torte - itāļu zemnieku gardums

Itālijā to bieži cepa trūcīgi ļaudis, kam vienkāršās sastāvdaļas bija pa kabatai. 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

  • tumšais rums - 125 ml 
  • rozīnes bez kauliņiem - 200 g
  • saziedējusi baltmaize - 350 g
  • piens - 1 l
  • sviests - 100 g
  • cukurs - 250 g
  • olas - 5 gab
  • viena rīvēta citrona miziņa
  • sviests un rīvmaize veidnei 


Pagatavošana (1 h 15 min)

Uzkarsē krāsni līdz +180 C. Rozīnes mērcē rumā 30 minūtes. Maizi sagriež nelielos kubiciņos un ieliek lielā bļodā. Uzvāra pienu, pievieno sviestu un cukuru, samaisa. Kad viss piens sasūcies maizē (apmēram pēc 30 minūtēm), pievieno sakultas olas, nosusinātas rozīnes un citrona miziņu. 
Rūpīgi samaisa un liek kūku veidnē. 
Cep 30 minūtes, līdz kūka kļūst zeltaini brūna. Pasniedz karstu vai atdzesētu līdz istabas temperatūrai. 
 

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Saistītie raksti