Biezpiena kūka ar aveņu pildījumu

Cik jauki ir tad, kad vasarīgā, saulainā dienā vari pasēdēt pie dabas krūts ar kādu gardu, pašceptu kūkas gabaliņu un labu kompāniju! Izklausās lieliski, vai ne?

FOTO: Shutterstock.com

Saldākai dzīvei...

Sastāvdaļas:

  • 9 olas
  • 9+3 ēdamk. cukura
  • 9 ēdamk. miltu
  • 0,5 kg biezpiena
  • 0,5 l saldā krējuma
  • 200 g cukura
  • vaniļas cukurs
  • 2 glāzes aveņu
  • dekoram - putukrējums, ogas, piparmētru lapiņas, rieksti

 

Gatavošana:

  • Cep biskvīta kārtas - 3 olas, 3 ēdamkarotes cukura, to saputo stingrās putās, beigās iecilājot 3 ēdamkarotes miltu.
  • Ar šādām proporcijām katrai, izcep trīs biskvīta kārtas.
  • Saputo putukrējumu ar cukuru un pievieno biezpienu.
  • Avenes sablenderē un tajās iemaisa cukuru, līdz tas izkusis.
  • Atdzisušajai biskvīta kārtai klāj virsū sablenderētās avenes.
  • Tad liek putukrējuma - biezpiena masu, pa virsu liek nākošo biskvītu, kuru arī pārklāj ar sablenderētajām avenēm.
  • Un atkal kārto putukrējuma - biezpiena masu, liek virsū trešo biskvīta kārtu.
  • Kūku pārsmērē ar saputotu putukrējumu, nosmērējot arī maliņas.
  • Kūku rotā ar ogām, riekstiem un visu pārējo - pēc patikas!
Reklāma
Reklāma

 

Recepte: Agita Gabrāne