Sāļais kliņģeris bez gaļas un olām - kārdinoša recepte

Kā jau daudzām receptēm un ēdieniem - arī sāļajam kliņģerim ir dažādas cepšanas variācijas. Šoreiz cepam sāļo kliņģeri bez gaļas un olām!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja neesi gaļas un olu cienītājs, šis būs kā reiz priekš Tevis!

Sastāvdaļas:

  1. rauga mīkla ( https://www.mammamuntetiem.lv/receptes/piragi-kukas-un-maize/25929/salais-klingeris-tiem-nekarojas-kukas-recepte )
  2. skābais krējums
  3. svaigi šampinjoni
  4. svaigi burkāni
  5. sīpoli
  6. marinēti gurķi
  7. siers
  8. paprika
  9. sēkliņu maisījums dekoram
  10. sviests pārziešanai

Gatavošana:

  • Šampinjonus sasmalcina un apcep.
  • Burkānus nomizo, sarīvē un arī apcep.
  • Smalki sagriež sīpolus, un, ticiet vai nē - apcep.
  • Izrullē rauga mīklu, to pārziež ar skābo krējumu.
  • Sāk kārtot pildījumu: liek visus apceptos dārzenīšus, pārkaisa papriku, kura sagriezta smalkos kubiņos.
  • Tad pa virsu liek salmiņos sagrieztus marinētos gurķus un uzrīvē sieru.
  • Kliņģeri rūpīgi sarullē desiņā, veido vēlamo formu.
  • Tad to pārsmērē ar izkausētu sviestu un pārkaisa sēkliņu maisījumu.
  • Kliņģeri liek cepties 180 grādos apmēram 40 minūtes.
  • Atdzisušu kliņģeri dekorē pēc patikas - griežot dārzeņu puķītes. Dekorācijas iezīmē ar saputotu saldo krējumu, kuram piebērts sāls - spiežot caur tūtiņu.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas