Auzu pārslu cepums ar ābolu un riekstu pildījumu

Raimonds Zommers uzskata, ka Latvijas produkti ir fantastiski - tos var likt katlā vai uz pannas un veidot mūsdienu latviskās virtuves garšu. Te viņš piedāvā auzu pārslu cepumu ar ābolu un riekstu pildījumu. Gatavo un izbaudi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mazliet atšķirīgi auzu pārslu cepumi. Foto: Māris Zemgalietis, www.foodphoto.lv

4 porcijas

Pagatavošana – vidēji ātri

Mīklai:

2 olas

150 g auzu pārslu

200 g sviesta istabas

temperatūrā

150 g Dansukker cukurbiešu

cukura

400 g miltu

50 g kaltētu dzērveņu

40 g ķirbju sēklu


Pildījumam:

500 g ābolu

Reklāma
Reklāma

100 g Dansukker cukurbiešu

cukura

2 ēd. k. apgrauzdētu,

nomizotu un sakapātu lazdu

riekstu

1 kanēļa standziņa

1 zvaigžņu anīss

1 krustnagliņa

1. Bļodā liek sviestu, pievieno olas un samaisa. Iejauc pārējos produktus un samīca mīklu. Uz pusstundu ievieto ledusskapī.
2. Mīklu liek uz plāts, izveido divus apļus (~ 12 cm diametrā), ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep ~ 5 minūtes. Izņem laukā un atdzesē.

3. Gatavo pildījumu: ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un ber katlā. Pārber cukuru, pievieno garšvielas, uzvāra un uz lēnas uguns turpina vārīt, līdz āboli kļūst caurspīdīgi un daļēji pat izjūk. Kanēli un zvaigžņu anīsu izņem un iemaisa riekstus. Atdzesē.

4. Apakšā liek vienu izcepto apli. Uz tā liek porciju veidnē iepildītu biezeni un virsū klāj otru cepuma apli (sk. attēlu).

 

Avots: "Zommers. Mūsdienu virtuve", www.whitebook.lv

 

Sastāvdaļas