Gatavojamies Lieldienām! Avokado un bumbieru kūkas recepte

Pūpolsvētdiena nu ir garām, tas nozīmē, ka tūlīt, tūlīt klāt jau Lieldienas! Ko lai gatavo, cep, šmorē? Izcep kūku, tā noteikti visiem ies pie sirds!

Kūku pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kūku pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām.

Sastāvdaļas:

Biskvītam:

  1. Lobītas ķirbju sēklas - 50 g
  2. Zaļās pistācijas - 50 g
  3. Indijas rieksti - 100 g
  4. Dzeltenās rozīnes - 200 g

 

Krēmam un kūkai:

  1. Kivi - 4 gab.
  2. Avokado - 4 gab.
  3. Bumbieri - 4 gab.
  4. Medus -2 ēd.k.
  5. Laims - 1 gab.
  6. Dekoram: svaigas vai saldētas ogas pēc izvēles - 250 g

Gatavošana:

Kūkas pagatavošanas laiks ir 15 minūtes + 2 stundas saldētavā.

Reklāma
Reklāma

Porcija: 8 cilvēkiem

  • Gatavo biskvītu: sablenderē vai samaļ riekstus, ķirbju sēklas. Pievieno rozīnes un turpina malt, līdz izveidojas ķepīga masa.
  • Tortes formā (22 cm diametrā) ieklāj cepamo papīru.
  • Sablenderēto masu liek veidnē, veido kūkas pamatu.
  • Notīra kivi un sagriež plānās šķēlītēs. To kārto pa virsu biskvītam.
  • Gatavo krēmu: notīra bumbierus un avokado. Tos sablenderē ar medu un laima sulu.
  • Krēmu lej kūkas formā un liek saldētavā uz divām stundām, lai krēms atdziest un kļūst līdzīgs saldējumam.

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas