Mājās cepta maize ar riekstiem un sēkliņām

Rudzu maizes recepte (900g) maizes krāsniņai.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Maizīte lieliski garšos ar sviestu un paša dārzā plūktām dillītēm.

Rekomendēju izvēlēties labas kvalitātes eļļu, kā arī lauku pienu - maizes garša, manuprāt, ir ļoti pakārtota izvēlēto sastāvdaļu kvalitātei. 

Uz karstas pannas apgrauzdē lazdu riekstus, tos saberzē, lai nolupinās miziņa, un sagrūž piestā raupjos gabalos. 

Sastāvdaļas maizes traukā pievieno norādītajā secībā – lai raugs būtu pēdējais. 

Cep rupja maluma miltu programmā, norādot 900 g maizes svaru.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Piens (vislabāk lauku) - 350.ml
  • Eļļa - 2.ēd.k.
  • Sāls - 2.tējk.k.
  • Rudzu pilngraudu milti - 380.g.
  • Kviešu milti - 150.g.
  • Drupināti lazdu rieksti - 50.g.
  • Sezama sēkliņas - 30.g.
  • Saulespuķu sēkliņas - 50.g.
  • Medus - 2,5.ēd.k.
  • Raugs - 1.tējk.