Rauga mīklas bulciņas

FOTO: Shutterstock.com

Pagatavošana:

Svaigo raugu sadrupina traukā, pievieno 1 tējkaroti cukura, ieliet 1/3 gl. piena.Samaisīt, apsegt ar salveti un atstāt siltā vietā uz 15 minūtēm. Izsijātus miltus, 1/2 gl.atsāt un pārējo sajaukt ar sāli. Citronam norīvē miziņu, sviestu izkausē. Olas saputo ar palikušo cukuru, pievieno izkausēto sviestu. Raugam pievieno atlikušo pienu un olas. Iesijājam miltus, ja mīkla līp pie rokām, pievienojam atlikušo 1/2 glāzi miltus. Samīcam mīklu un liekam siltā vietā uz 1 stundu, var likt uzsildītā cepeškrāsnī, uzsildām to līdz 50 grādiem un izslēdzam, tur uzraudzējam mīklu 15 minūtes.Tad ieliekam traukā, apsedzam un liekam ledusskapī uz 3 stundām.

Mīklu izrullējam un pildām ar ko vēlamies. Es apcepu zemesriekstus, sajaucu ar cukuru un sviestu tā, lai sanāk drupačas un uzliku uz mīklas, sarullēju tādā kā desā un sagriežu gabaliņos. Cepu 200 grādos ap 15-20 minūtēm.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Raugs - 20.g
  • Piens - 2/3.glāzes
  • Milti - 3 - 4.glāzes
  • Cukurs - 1/3.glāzes
  • Sāls - 1 .tējk.
  • Citrona miziņa
  • Sviests vai margarīns - 100.g
  • Olas - 2.gab