Ķimeņu maizītes

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Iļģuciema maiznīcas arhīva

Mīklu gatavo ar ieraugu (sk. Receptes/Mīklu receptes/Rauga mīkla. Mīklas gatavošana ar ieraugu), Uzrūgušu mīklu sadala gabaliņos (45 - 50 g). Uz ietaukota mīklas dēļa ar roku (delnu) saveļ stingrās, apaļās maizītēs, liek uz ieziestas plāts, 10 - 15 minūtes ļauj uzrūgt. Pēc tam katras maizītes vidū iespiež padziļinājumu, vēl uzraudzē, pārziež ar sakultu olu, iedobumā liek sviesta piciņu, pārkaisa ar ķimenēm un cep cepeškrāsnī vidējā siltumā.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti - 750.g
  • Piens - 200.g
  • Raugs - 50.g
  • Sviests - 250.g
  • Cukurs - 100.g
  • Olas - 2.gab
  • Sāls - 10.g
  • Sviests - 50.g
  • Ķimenes
  • Ola pārziešanai - 1.gab