Biskvīta mīklas karstais gatavošanas paņēmiens

FOTO: Shutterstock.com

Olu dzeltenumus kopā ar baltumu liek traukā (vislabāk māla bļodā), pievieno cukuru, garšvielas un samaisa. Trauku ar olām liek karsta ūdens peldē un, nepārtraukti putojot, silda, līdz masas temperatūra sasniedz 40 grādus. Puto, līdz masa kļūst gaiša un palielinājusies tilpumā 3 reizes. Tad trauku no karstā ūdens izņem, masu putojot atdzesē, pēc tam iemaisa izsijātus kviešu miltus kopā ar kartupeļu cieti. Biskvīta mīklai mēdz pievienot cepamo pulveri (uz 8 olām apmēram 1 tējkaroti cepamā pulvera).
Sastāvdaļu daudzums parasti ir norādīts katrā receptē, kurā izmanto biskvīta mīklu.

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Olas
  • Cukurs
  • Kviešu milti
  • Kartupeļu milti
  • Garšvielas
  • Cepamais pulveris