Sautēti dārzeņi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sagrieztus burkānus liek sautējamā katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni vai gaļas buljonu, līdz tie apsegti, un sautē. Kad burkāni pusmīksti, pievieno kvadrātveida gabaliņos sagrieztus svaigus kāpostus, sautē 5 minūtes. Pēc tam pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus, sviestā vai margarīnā apceptus sīpolus, pētersīļus un selerijas, aso tomātu mērci, sāli un sautē, līdz visi dārzeņi mīksti.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu ēdieni / Ņ.Masiļūne, A.Pasopa. - Rīga : Avots, 1986.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sāls
  • Kartupeļi - 100.g
  • Svaigi kāposti - 100.g
  • Burkāni - 50.g
  • Sīpols vai puravs - 15.g
  • Pētersīļi, selerijas
  • Sviests vai margarīns
  • Asā tomātu mērce - 10.g
  • Diļļu vai pētersīļu zaļumi