Ābolu marmelāde

FOTO: Shutterstock.com

Smaržīga marmelāde brokastu pankūkām!

Ābolus nomazgāju, sagriežu ar visu mizu, izņemu serdes, katlā ar biezu dibenu ieleju nedaudz ūdens un ieberu ābolus, un noslēgtu vāru, līdz āboli izjūk. Karstus izrīvēju caur sietu. Ābolu masai pieberu cukuru, pierīvēju citrona un kanēļa miziņu. Masu vāru uz straujas uguns, līdz sāk recēt. Karstu pildu mazās, zemās burciņās un aizvākoju.
Daļu masas var uzliet uz pergamenta papīra un ļaut atdzist, sagriezt rombiņos, apkaltēt, apkaisīt ar cukuru un lietot kā marmelādes konfektes.


Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Kanēlis
  • Āboli - 2.kg
  • Cukurs - 1.kg
  • Citona miziņa