Ērkšķogu džems ar piparmētrām

FOTO: Shutterstock.com

Lielisks ievārījums ziemas brokastu pankūkām!

Ogas notīra, noskalo. Piparmētru lapiņas un riekstus sasmalcina, pieliek ogām.

Maisot masu uzskarsē, tad pieber šķisniņu sāls, cukuru un vāra apmēram 5 minūtes. Beigās pievieno citronskābi. Džemu salej burciņās, aizvāko, apgāz otrādi un tā patur 10 minūtes.

 

 

Izdevniecība Jumava "Omes pavārgrāmata", 2003.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Pistāciju rieksti - 1.sauja
  • Piparmētras - 4.zariņi
  • Želējošā cukura - 1/2.kg
  • Zaļu ērkšķogu - 1.kg
  • Sāls