Smiltsērkšķu un ābolu ievārījums

FOTO: Shutterstock.com

Smiltsērkšķu augļus noskalo un notecina caurdurī.

Sagrieztos ābolus liek katlā, pielej ūdeni un vāra, līdz āboli gatavi. Ja nepieciešams nosmeļ putas.

Āboliem pievieno smiltsēršķu ogas un, ik pa laikam apmaisot, uzkarsē masu, taču neuzvāra.

Ievārījumu karstu pilda burkās. To uzglabā ledusskapī.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Neparastas ievārījumu receptes.- Rīga, Zvaigzne ABC, 2010

 

Sastāvdaļas

  • smiltsērksķu augļi (ogas) - 1.kg
  • nomizoti āboli, sagriezti šķēlītēs - 1 - 1,5.kg
  • Cukurs - 1.kg
  • Ūdens - 1/21- 1.glāze