Ābolu biezenītis

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Nomizojam ābolus, izņemam serdes. Notīrītos ābolus sagriežam plānās šķēlītēs, jo smalkākās, jo labāk. Katliņā ielejam aptuveni 100-150ml ūdens, beram virsū ābolīšus un sildam uz lēnas uguns.Pieberam nedaudz kanēli. Uzliekam vāku.

Pēc kāda laika (minūtēm 15-20) var iet skatīties, kas katliņā notiek, uzmanīgi pamaisīt ar koka lāpstiņu. Āboliem vajadzētu palikt mīkstiem, var pabakstīt, lai ātrāk izjūk. Beram vēl kanēli. Sagaidam lidz masa ieguvusi jau tādu biezenim līdzīgu konsistenci (nav pavisam viendabīgs, kā veikalos nopērkamais, - vietām ābolu gabaliņi redzami), liekam ūdenim vairs nevajadzētu būt. Pielejam pavisam nedaudz saldo krējumu un vaniļas cukuru - pietiks ar mazu šķipsniņu. Var uguni griezt nost un paturēt vēl siltumā biezeni, apmaisīt. Gatavs!:)

Liekam tīrās burciņās, kuras iepriekš izskalotas ar verdošu ūdeni un vākojam ciet.

 

Reklāma
Reklāma

Recepti iesūtīja: Linda Pmpr, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece

 

Sastāvdaļas

  • Āboli - 5
  • Saldais krejums - 3 .tējk.
  • Kanēlis
  • Vaniļas cukurs
  • Ūdens - 100.ml