Kišs ar biezpiena un ķirbja pildījumu - recepte
Šis te atgādinās kaut ko no vecmāmiņas ceptajiem gardajiem pīrāgiem - viegls un gaisīgs!
                                                    FOTO: Mammamuntetiem.lv
Vēl kāds lielisks padoms - droši izmēģini ķirbja vietā pievienot arī tvaicētus burkānus!
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- Milti - 150-200g
 - Sviests - 100g
 - Olas dzeltenumi - 2 gab.
 - Ūdens - 2 ēdamk.
 - Sāls un garšvielas - pēc garšas
 
Pildījumam:
- Ķirbis - 400g
 - Biezpiens 360g
 - Olas - 2 gab.
 - Svaigs baziliks - 1 sauja
 - Ķiploks - 2 daiviņas
 - Sāls pēc garšas
 
Gatavošana:
- Sviestu sajauc ar miltiem, pievieno olas dzeltenumus, sāli un garšvielas (ja mīkla sanāk par sausu, tai var pievienot ūdeni).
 - Mīklu liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
 - Kad mīkla ir nostāvējusies, to izrullē un ieklāj cepamformā.
 - Lai neveidotos gaisa burbuļi, ieteicams mīklā ar dakšiņu sadurstīt caurumiņus.
 - Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem un liek cepties mīklu uz 15 minūtēm.
 - Tad ķirbi sagriež nelielos kubiņos.
 - Biezpienu sajauc ar olām, klāt piespiežot ķiploku. Tad pievieno sāli un smalki grieztu baziliku.
 - Izceptajā pamatnē liek ķirbja kubiņus un pa virsu klāj biezpiena masu.
 - Visu cep 180 grādos 20-25 minūtes.
 
Recepte: ''Aikāgaršo''