Melleņu jogurta kūka ar mandeļu garoziņu

Sācies melleņu laiks, tāpēc cepam melno ogu kūciņu! Šī kārdinošā recepte ir no bloga „Lindas virtuve” (www.lindasvirtuve.wordpress.com), kurā daudz iedvesmas pilnu recepšu.

Melleņu kūku vēlams pasniegt ar glāzi piena. Foto: Lindas virtuve

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Melleņu kūku vēlams pasniegt ar glāzi piena. Foto: "Lindas virtuve"

Receptē izmantotas lielogu dārza mellenes. Tās ir lielākas ar savvaļas, un tāpēc, iespējams, griežot kūku, konstatēju, ka lielākā daļa no tām bija ‘nogrimusi’… Tas kūkas garšu nemaitāja, bet vizuāli gan varēja būt smukāk! 

 

Sastāvdaļas:

1 ola

200 g melleņu

240 ml bezpiedevu pilnpiena jogurta

60 g eļļas

100 g brūnā cukura

240 g milti

1 tējk. cepamais pulveris

šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma

mandeļu garoziņai: 50 g smalkā cukura + 50 g mandeļu skaidiņas + pustējk. kanēļa

 

 

Gatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C.

2. Sakuļ olu ar jogurtu. Pievieno eļļu, cukuru un miltus, kuri sajaukti ar cepamo pulveri. Pēc katras izejvielas pievienošanas visu kārtīgi sakuļ! Beigās iecilā mellenes. Mīklu lej ietaukotā pannā.

3. Pagatavo mandeļu garoziņu, sajaucot cukuru, mandeļu skaidiņas un kanēli. Pārber pāri mīklai.

4. Pannu liek krāsnī un cep 20-25 minūtes vai kamēr sērkiciņš no kūkas nāk ārā ‘bez kažociņa’!

5. Nedaudz atdzesē pirms izņemšanas no pannas. Pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz siltu vai istabas temperatūrā – vēlams, ar glāzi piena

 

Avots: www.lindasvirtuve.wordpress.com