Tiramisu, kas izdodas. Gatavošana pa soļiem

Šis saldēdiens izdosies arī tad, ja neesi ēdienu gatavošanas guru. Brīnumgardi! 

Foto: Rojs Maizītis, žurnāls Marta

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Rojs Maizītis, žurnāls Marta

Krēma gatavošana

1.  solis
Saputo olu dzeltenumu ar cukuru, līdz cukurs pilnībā izkusis.
2.  solis
Puto labi atdzesētu olas baltumu, cik vien stingrās putās iespējams.
3.  solis
Ar miksera palīdzību sieru iejauc olas dzeltenumā.
4.  solis
Iecilā olas baltumu siera masā. Krēms ir gatavs!



Kārtu veidošana

Lēzenā traukā ielej kafiju un balzamu. Sagatavo trauku ar augstām malām desertam. Uzmanīgi, ātrām kustībām iemērc cepuma apakšējo daļu un kārto tiramisu pamatslāni. Kad cepumi izklāti, tos ar pirkstu galiem pārsmidzina ar kafijas un balzama maisījumu. Pa virsu klāj krēmu, tad atkal cepumus un vēlreiz krēmu veidojot divas, trīs kārtas un beidzot ar krēma daļu.

 

 

Šķidrās šokolādes pagatavošana

Ūdens peldē mazā liesmā izkausē dažus gabaliņus šokolādes. Pievieno nedaudz saldā krējuma un, nepārtraukti maisot, izveido viendabīgu, viegli pludināmu masu.
 


Nostādināšana

Tiramisu pirms pasniegšanas vismaz trīs stundas jānostāvas ledusskapī, lai cepumi pilnībā saplūstu ar krēmu. To droši var sagatavot arī iepriekšējā dienā, izturot ledusskapī līdz pat vienai līdz divām diennaktīm.
 


Dekorēšana

Reklāma
Reklāma

Gatavo, nostādināto desertu dekorē pirms pasniegšanas. Sarīvē šokolādi, izkārto kafijas pupiņas un veido rakstus no šķidrās šokolādes. To lielākam efektam var pilināt arī uz personu šķīvīšiem jau sadalītajam tiramisu.


Tiramisu gatavošanas knifiņi

* Cepumus saldajā kafijā nedrīkst pārlieku dziļi iegremdēt, samitrinot pilnībā. Citādi tie kļūst ķepīgi un pat izšķīst.
* Šokolādi būs vieglāk sarīvēt, ja to pirms tam patur saldētavā.


 

Autors: www.kasjauns.lv

 

Sastāvdaļas

  • Itāļu cepumi „dāmu pirkstiņi” - 2.pakas
  • Vai jebkurš biskvīts - 300.g
  • Siera mascarpone - 500.g
  • Olas - 5.gab
  • (uz 100 g siera – 1 ola)
  • Atdzesēta stipra, ļoti salda kafija - 2.tases
  • "rīgas melnais balzams" - 2.tējk.
  • Cukurs - 5.ēd.k.
  • Dekorēšanai:
  • Tumšā šokolāde vai kakao - 1.tāfele
  • Saldais krējums vai piens kausētajai šokolādei
  • Kafijas pupiņas