Dzidrs gaļas buljons. Ēdienkartē no 12 mēnešu vecuma

FOTO: Shutterstock.com

 

Gaļu noskalojiet aukstā ūdenī un lieciet lielā katlā vārīties. Kad ūdens uzvārījies un divreiz uzputojis, pirmās putas nosmeliet, otrās kopā ar ūdeni, kurā gaļa vārās, nolejiet. Uzlejiet svaigu ūdeni – 2 ½ l un lieciet atkal vārīties. Dārzeņus nomazgā, nomizo un nesagrieztus pievieno gaļai. Pievieno garšaugus un garšvielas un uz lēnas uguns vārā apmēram pusotru stundu. Gatavo buljonu izkāš caur sietu un izmanto citu ēdienu pagatavošanai vai sasaldē nākamajām ēdienreizēm. Ja buljona vārīšanā izmantota pārāk trekna gaļa, pavisam vienkārši no liekajiem taukiem var atbrīvoties, ielejot buljonu bļodā un ieliekot ledusskapī, kad buljons būs kārtīgi atdzisis, tauki «nostāsies» pa virsu un sastings – tad tos ar karoti būs pavisam viegli noņemt.

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Neliela pētersīļu buntīte
  • Liesa liellopa gaļa (šķiņķa) - 500.gr
  • Ūdens - 2 1/2.l
  • Burkāni - 200.gr
  • Pētersīļa sakne - 100.gr
  • Sakņu selerija - 200.gr
  • Šalotes sīpoli (ja vēlaties, varat tajos iedurt dažas krustnagliņas) - 3.gab
  • Nedaudz fenheļa zaļumu
  • Dažas koriandra sēklas