Kolrābju putriņa ar vistas gaļu. Recepte mazuļiem

4 vai 5 porcijām no 6 mēnešu vecuma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: grāmata Zīdaiņu uzturs

Gatavošana: 35 min

1 porcijā: 145 kcal, 7 g olbaltumvielu, 8 g tauku, 10 g ogļhidrātu

 

Sastāvdaļas: 

250 g kartupeļu

500 g kolrābju

100 g vistas krūtiņas

2-3 tējk. smalki sakapātu pētersīļu (der arī saldēti)

4-6 ēdamk. ābolu sulas

4-5 nepilnas ēdamk. rapšu eļļas

 

Gatavošana: 

Reklāma
Reklāma

1. Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu vāra 20-25 minūtes. Tikmēr nomazgā kolrābjus, nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Vistas krūtiņu sagriež strēmelītēs un kopā ar kolrābjiem 3 ēdamkarotēs ūdens sautē 15 minūtes. Ja nepieciešams, pielej vēl nedaudz ūdens.

2. Kartupeļus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un kopā ar pētersīļiem un ābolu sulu pievieno kolrābjiem un gaļai. Visu smalki sablenderē. Sadala porcijās, katrai porcijai pirms sasaldēšanas vai pēc atlaidināšanas pievieno 1.nepilnu ēdamkaroti eļļas.

 

 Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs

 

Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv

 

Sastāvdaļas