Itāļu ābolu pankūkas
Ābolu laiks. Cepjam brokastīs ābolu pankūkas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Sastāvdaļas:
- Augu eļļa .pēc vajadzības
- Milti - 2/3.glāzes
- Rums - 2.ēd. kar.
- Cukurs - 1/4.glāze
- Nogatavojušies, saldi āboli - 3.gab
Pagatavošana:
Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež šķēlēs, tām jābūt kā ratu riteņiem ar caurumu vidū. Ābolu šķēles 1 stundu mērcē maisījumā, ko iegūst no ruma, citrona miziņām un 1/4 glāzes cukura. No miltiem un glāzes ūdens sakuļ mīklu, apmērcē tajā ābolu šķēles un cep sakarsētā eļļā no abām pusēm gaiši brūnas. Pārkaisa ar pūdercukuru.
Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995