Saldām brokastīm cepam sirsniņvafeles

Mīkstās vafeles pasniedz ar svaigām ogām vai svaigu ogu mērci!

Gatavošana ir tiešām vienkārša!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavošana ir tiešām vienkārša!

Sastāvdaļas:

  1. 4 olas
  2. 150-200g cukura (vai pēc garšas)
  3. vaniļas cukurs
  4. 1.5 glāzes miltu (mīklai jābūt ne šķidrai, ne biezai, tāpēc milti jāpievieno pēc vajadzības)
  5. 200g sviesta
  6. 1 glāze piena

Gatavošana:

  • Sākumā olas sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru, līdz cukurs ir izkusis.
  • Izkausē sviestu.
  • Tad olām ar cukuru pievieno sviestu, lēnām pievieno miltus, tos iemaisot, lai masa nesaiet kunkuļos, to izmaisa.
  • Pievieno pienu, taču ne pārāk daudz.
  • Vafeļu masas konsistencei jābūt pabiezai, taču ne pārāk biezai.
  • Sakarsē vafeļu pannu un cep zeltaini-brūnas vafeles. Pirms vafeļu cepšanas pannu var nedaudz ietaukot.
Reklāma
Reklāma

Gatavās vafeles pārkaisa ar pūdercukuru. Tās var ēst ar kādu gardu ievārījumu vai bērnu iecienīto nutellu!

Recepte: Agita Gabrāne