Idejas košam un stilīgam Adventes vainagam

Klāt Advente! Tādēļ pēdējais brīdis darināt Adventes vainagu, kurā ik nedēļu aizdegt pa svecei.
Kamēr visa ģimene kopā veido skaisto Ziemassvētku laika rotu, vecvecāki var dalīties pieredzē, kā Adventi godināja viņu bērnībā un jaunībā.

FOTO: Shutterstock.com

Kamēr visa ģimene kopā veido skaisto Ziemassvētku laika rotu, vecvecāki var dalīties pieredzē, kā Adventi godināja viņu bērnībā un jaunībā.

Adventes vainaga gatavošana var kļūt par lielisku ikgadēju ģimenes koptradīciju, kurā ar padomu un palīdzīgu roku piedalās ikviens tās loceklis. Ir jauki iepriekš vienoties, kādās noskaņās šajā gadā būs Adventes vainags, un jau laikus sarūpēt nepieciešamos materiālus. Varbūt vecākais bērns var ieskriet veikalā un nopirkt vainaga pamatni, tētis - mežā sagriezt klūgas vai egļu zariņus, mamma kopā ar mazākajiem izskatīt rokdarbi kārbiņas un izvēlēties atbilstošas lentītes un pērlītes. 

 

Adventes vainags ar kafijas pupiņām

Rokdarbu veikalos ir iespējams iegādāties Adventes vainagu sagataves. Tās ir ļoti parocīgas, lai veidotu dažādus neparastus Adventes vainagus, piemēram, ar kafijas pupiņām. Lai šādu vainagu izgatavotu, vēl bez pamatnes vajadzēs karsto līmi, kafijas pupiņas, kādu lentīti, sveces. Nedaudz pacietības un vainags gatavs!

 

Adventes vainags


“Ziemīgais” Adventes vainags

Cerot uz baltu ziemu, varat izgatavot baltu, baltu Adventes vainagu. Kas jādara? Jāņem vainaga pamatne, tā jāaplīmē ar baltām spalvām. Var izmantot baltu boa. Uz baltā rotājumos lieliski izskatīsies pašceptās piparkūkas.

 

Adventes vainags


Mierpilnais Adventes vainags 

Adventes vainagu, kas radīs mierpilnu un harmonisku noskaņu var izgatavot no ķērpjiem – ar tiem aplīmē vainaga pamatni, rotā ar pērlītēm, gliemežvākiem, maigām spalvām, tauriņiem.

 

Adventes vainags


Absolūti romantisks Adventes vainags

Būsiet pārsteigti, cik skaisti izskatās koši un krāsaini Adventes vainagi. Kādēļ gan neizgatavot, piemēram, rozā? Ko vajadzēs? Vainaga pamatni, ko apvelk ar rozā (vai citas) krāsas audumu (to dara, nogriežot garu auduma strēmeli un tinot vainagam pa apli). Tam pa virsu var uzvīt kādu smalku lentīti, izrotāt ar pērlītēm. Piestiprina sveces. Vainags gatavs!

 

Adventes vainags


Zaru vijums Adventes vainagā

Skaists un askētisks Adventes vainags izdosies, ja izmantosiet kārklu zarus, ko savīsiet vainagā. Vijumu var izrotāt ar čiekuriem, kastaņiem, kaltētām garšvielām. Vainagu var apvīt ar metāla stiepli, uz kuras uzvērtas perlamutra pērlītes.

 

Reklāma
Reklāma
Adventes vainags

 

Mazie stikla trauciņi

Adventes vainagam ne vienmēr jābūt klasiski apaļam un rotātam ar tradicionālajiem rotājumiem. Var arī ņemt četras burciņas vai citus vienādus trauciņus, tiem apsiet pakulu aukliņu, piesiet numuriņu, lai skaidrs, kura svece, kurā reizē jāaizdedz. Trauciņus var novietot uz kāda paliktnīša un izrotāt Ziemassvētku tematikā.

 

Adventes kalendārs


Adventes “paliktnītis”

Interesanta alternatīva Adventes vainagam – izgatavot īpašu paliktnīti. Lai veiktu šo darbu, vajadzēs gabalu no kartona kastes, krāsainus šķidrās līmes zīmuļus, kaltētus augļus, sveces, nelielu auduma gabaliņu. Vadoties pēc parauga, noteikti izdosies izgatavot šo bezgala skaistu Adventes vainaga variantu!

 

Adventes vainags


Adventes kompozīcija no koka ripiņām

Šobrīd populārs ir viss dabiskais un dabīgais, tādēļ īstā reize izmantot koku. Varat sagatavot četras koka ripiņas, uz kurām novietot sveces. Tām apkārt var izkārtot zariņus, rudenī savākto lapu kompozīcijas, žāvētus augļus. Skaisti, vai ne?

 

Adventes vainags


Sveces... uz galda!

Var rīkoties arī tā, ka sveces novietojiet uzreiz uz galda, kas sakārtots Ziemassvētku noskaņās – neliels priedes vai egles zars, spīguļi, kāda egles bumba. Starp citu, šo dekorējumu pie galda uzmanīgi var pielīmēt ar divpusējo līmlenti. 

 

 

Tik paturiet prātā, ka sveces liesma ir dzīva uguns, ar ko jābūt ļoti piesardzīgiem. Tā kā Adventes vainagos izmantoti viegli uzliesmojoši materiāli, nekad tos neatstājiet bez uzraudzības! Tāpat māciet bērniem, ka pie sveces liesmiņas nedrīks bāzt pirkstus un mājās atrodamās lietas. 

 

Lai mierpilna Advente!

Saistītie raksti