Piecgadīgais Ričards: "Lai Latvijā vienmēr ir daudz labu cilvēku!"

"Bērniem augot, Katrīna(4) un Ričards(6), arvien lielāku uzmanību pievēršam ģimenes tradīciju kopšanai, ievērošanai un kopīgiem piedzīvojumiem," par savām ģimenes tradīcijām stāsta Inga Sondore no Rīgas.
Piecgadīgais Ričards: Lai Latvijā vienmēr ir daudz labu cilvēku!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ģimenē ļoti tuvas ir sportiskās aktivitātes, vīram, jau kopš iepazīšanās, vienmēr ir patikusi skriešana, šobrīd jau mēs skrienam visi – gan Mežaparkā un Biķerniekos, gan Siguldā un Valmierā. Ar lielu aizrautību bērni krāj skriešanas medaļas (šobrīd jau 16) un nākamo sezonu plāno vēl aktīvāku. Arī veloizbraucieni ir lieliska kopā būšana, Ričards šogad pieveica savus pirmos 35km apkārt Baltezeram. Biķernieku trases kalni vairs nesagādā kreņķus. 

Laiku kopā pavadam dažādi, svinam arī dažādus svētkus. Pateicoties vecāku ieaudzinātājai mīlestībai pret Latviju, kā arī tuvāko dalībai Nacionālo bruņoto spēku parādē, mūsu ģimene īpaši atzīmē Latvijas dzimšanas dienu. Kopš 2012.gada kopā ar bērniem 18. novembrī dodamies uz parādi un svētku pusdienām, bērniem īpašu prieku sagādā ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa. 

Tās ir neaprakstāmas sajūtas un emocijas, kad mazie ķipari, nu jau rokās sadevušies, patstāvīgi un ar lielu atbildības sajūtu dodas sveikt Latviju ar ziediem rokās. Šis būs ceturtais gads šai tradīcijai un īpašā svētku sajūta gan mums, gan viņiem. Paldies, Rīgas omei – Mairai! Tieši viņa pirmajā reizē sagaidīja mūs pie Laimas pulksteņa ar ziediem rokā,  lai bērni tos varētu nolikt pie Brīvības pieminekļa. Un tā mēs turpinām šo lielisko tradīciju un mācām bērniem vēsturi un mīlestību pret savu valsti. 
 

Reklāma
Reklāma

Latvijas dzimšanas dienā kopā ar bērniem gatavojam svētku pusdienas, kurām ir īpašs noformējums – karoga krāsās. Tiek iedegtas divas sarkanas un viena balta svece, visi apģērbjamies svētku drēbēs un baudam klusas un mierīgas pusdienas. 

Pagājušājā gadā kāda meitene dalīja karodziņus un jautāja bērniem, ko viņi vēl Latvijai svētkos un tad mūsu puika Ričards teica: "Lai Latvijā vienmēr ir daudz labu cilvēku!" 

Varbūt arī Tev ir zināma kāda jauka ģimene, kura var būt iedvesmas avots citām? Iesaki to mums, Laimigamgimenem.lv, lai varam kopīgi lepoties par lieliskām ģimenēm Latvijā. Raksti uz inga@laimigamgimenem.lv vai zvani 26615437.