Tēva dienas gājiens pa Brīvības ielu un festivāls Vērmanes dārzā šogad notiks svētdien, 11.septembrī

Pēc divu pandēmijas gadu pauzes šogad atgriežas ģimeņu iemīļotais Tēva dienas festivāls, ko rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”! Gājiens kā ierasts norisināsies pa Brīvības ielu (sākums pie Brīvības pieminekļa) un noslēgsies Vērmanes dārzā, kur turpināsies dienas garumā.
Ar prieku izziņojam Tēva dienas gājiena un festivāla atgriešanos!  Šogad notiks devītais Tēva dienas festivāls!

FOTO: Publicitātes foto

Ar prieku izziņojam Tēva dienas gājiena un festivāla atgriešanos! Šogad notiks devītais Tēva dienas festivāls!

“Ar prieku izziņojam Tēva dienas gājiena un festivāla atgriešanos! Pasākums bija noticis astoņus gadus pēc kārtas, līdz tam nācās paņemt pauzi Covid-19 izraisītās pandēmijas dēļ,” stāsta pasākuma idejas autore, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa teic, ka pasākumu allaž apmeklējuši vairāk nekā 10 000 ģimenes cilvēku.

 

Par godu tētiem Latvijā un Ukrainā

Tēva dienas gājiens sāksies plkst. 12.00 Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, pulcēšanās tam sāksies no plkst. 11.00. Gājiens norisināsies pa Brīvības ielu un noslēgsies Vērmanes dārzā. “Tēva dienas gājiens ir ģimenisks notikums, kurā allaž piedalījušies ne vien tēti ar bērniem, bet arī mammas, vecvecāki un citi ģimenes locekļi, kuri vēlas godināt atbildīgos tētus,” gājiena ideju skaidro Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa atklāj, ka 

šī gada Tēva dienas gājiens ir īpašs ar to, ka tas būs veltījums gan tētiem Latvijā, gan Ukrainā. 

“Latvijā no Ukrainas lielākoties ir ieradušās mammas ar bērniem, arī ar vecvecākiem. Viņi ilgojas pēc saviem tētiem. Gājienā mīļi aicinām piedalīties arī Ukrainas kara bēgļus, lai kopīgi godinātu tur palikušos tētus.”

 

Ieskaties, kādas aktivitātes gaidāmas Tēva dienas festivālā!

 

Skaties video atskatu no “Tēva diena 2019”

 

Reklāma
Reklāma

Koncerts un vērienīgas atrakcijas dienas garumā

Kā ierasts, Vērmanes dārzā uz lielās skatuves gaidāms koncerts dienas garumā – viens no tā vadītājiem būs Māris Grigalis kopā ar saviem bērniem. Uzstāsies dažādi mūziķi, kā arī gaidāmas “Tutas lietas” – ciemos būs ukraiņu Tuta!

 

Tēva dienas 2018 kopbilde pie Brīvības pieminekļa!

 

Parka teritorijā kā ierasts gaidāmas visdažādākās atrakcijas, rūpējoties par to, lai pasākumā būtu ērti kā pašiem mazākajiem (darbosies rotaļu zona mazuļiem un pārtīšanas istaba), kā arī aizraujoši pusaudžiem! “Tēva dienas festivāla dalībnieki bieži vien ierodas kopā ar vecvecākiem, tāpēc festivāla programma veidota tā, lai būtu interesanti arī ģimenes vecākajai paaudzei,” uz Tēva dienas festivālu tā organizatore ielūdz arī vecāko paaudzi. Viņa piebilst, ka gaidāmas ne vien vērienīgas atrakcijas, degustācijas un izklaides, bet arī tētiem domātu dāvanu darbnīcas un darbosies “Street food” pilsētiņa.

 

Par Tēva dienas festivālu

Tēva dienas gājienu un festivālu jau astoņus gadus Latvijā rīko vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv". Šogad gaidāms devītais Tēva dienas festivāls, un tas notiks svētdienā, 11. septembrī Rīgā, Vērmanes dārzā. Plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa sāksies tradicionālais Tēva dienas gājiens, kurā aicinātas piedalīties ģimenes no visas Latvijas. Mīļi ielūgti arī ģimenes cilvēki no Ukrainas. Gājiens noslēgsies Vērmanes dārzā pie skatuves, kur notiks svētku koncerts. Tēva dienas festivālu rīko Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, pasākumu atbalsta Rīgas dome un Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Festivāla oficiālā vietne ir www.tevadiena.lv.

Saistītie raksti