Idejas, ko kopā ar bērniem pagatavot no tukšajām olu bretītēm

Kad iztukšota olu bretīte, nemet to laukā! Izmato to, lai radoši padarbotos kopā ar bērnu. Šīm radošajām darbībām noderēs tās kastītes, kas gatavotas no papīra.
Radoša darbošanās ne tikai attīsta bērnu roku, pirkstu un plaukstu attīstību, bet mazajiem rada lielu prieku. Darbu gatavoja Durbes PII Ābolītis Ezīšu grupa

FOTO: Publicitātes foto

Radoša darbošanās ne tikai attīsta bērnu roku, pirkstu un plaukstu attīstību, bet mazajiem rada lielu prieku. Darbu gatavoja Durbes PII "'Ābolītis'' "Ezīšu grupa"

Šī rudens sākumā Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar Eiropas Savienības māju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā rīkoja konkursu bērnudārziem “Dāvana tētim”. Konkursa mērķis bija stiprināt Tēva dienas svinēšanas tradīcijas veicināšanu arī bērnudārzos. Pirmsskolas izglītības iestāžu (PII) grupiņas tika rosinātas dalīties idejās, kā un no kā tētiem Tēva dienā sagatavot mīļus un skaistus pārsteigumus – tādas Tēva dienas dāvanas un apsveikumus, kas sevī ietver otrreiz izmantojamu lietu izmantošanu, tādā veidā veicinot aprites ekonomikas tēmas aktualizēšanu bērnudārzu un ģimeņu vidū.

 

Skaties, ko visu iespējams pagatavot no tukšajām olu bretītēm! Vai kāda ideja noderēs arī jūsu ģimenē?

Kuldīgas PII "Cīrulītis" grupiņa "'Zīļuki"

 

Upeslejas sākumskolas pirmsskolas izglītības grupa “Pelēni”

 

Madonas PII "'Priedīte" "Bitīšu'' grupiņa

 

Madonas novada Liezēres pamatskolas pirmsskolas grupiņa ‘Kamenītes''

 

Reklāma
Reklāma

PII "Pienenīte" 7 grupa "Skudriņas"

 

Skola mazajiem "Poga", Sarkanpogas grupa

 

Valmieras pilsētas pirsskolas iestāde "Ezītis" 6 grupas Vāverēni

 

Skrīveru PII "Sprīdītis" Zvirbulīšu grupiņa

 

Atcerieties arī turpmāk ikdienā domāt par aprites ekonomiku! 

Aprites ekonomikas spēli skatiet šeit: rit.esmaja.lv

Vairāk informācijas par aprites ekonomiku: https://ec.europa.eu/info/eu-regional-and-urban-development/topics/cities-and-urban-development/priority-themes-eu-cities/circular-economy-cities_lv