Valmieras pilsētas 2. pirmskolas izglītības iestādes "Ezītis" audzēkņu tētu portreti

Valmieras pilsētas 2. pirmskolas izglītības iestādes "Ezītis" audzēkņi zīmē savus mīļos tētus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Gustava tētis strādā mežā un meklē pūces un citus putnus. Pēc darba viņš ir piekusis, padzer kafiju un iet pēc tam gulēt.

Elzas tētis būvē tiltus. Vakarā tētis ēd vakariņas, skatās televizoru un iet gulēt. Brokastis taisa pats, jo viņam agri jāceļas.

Martas tētis taisa mūziku un ir ļoti aizņemts. No darba pārnāk vēlu naktī, apēd pārpalikumus un iet gulēt. Martai patīk kopā ar tēti iet uz kafejnīcu.

Elzas tētis darbā slauc govis. Vakarā tētis skatās televizoru un pa nakti telefonu. Viņai patīk, ka tētis izņem no bērnudārza un ved uz veikalu vai kafejnīcu.

Rodrigo tētis ved smiltis, dēļus uz Angliju, Krieviju un veikaliem. Mājās tētis ēd, skatās šausmu filmas. Patīk ar tēti braukt ar riteņiem.

Krista tētis ceļ mājas. Mājās taisa Kristam gultu. Kad pārnāk mājās, iet gulēt. Kopā patīk iet makšķerēt. Tētis esot noķēris zivis, bet pats tikai ūdenszāli.

Eduarda tētis labo mašīnas. Tētis mājās ēd un iet gulēt. Dažreiz skatās kaut ko telefonā. Patīk kopā ar tēti braukt ar mašīnu.

Olafa tētis darba strādā, pelna naudu, rēķina ciparus. Bet tā daudz nevar nopelnīt. Mājās skatās televizorā un telefonā klausās dziesmas. Kopa ar tēti patīk braukt ar riteņiem un spēlēt basketbolu.

Jēkaba tētis remontē mašīnas. Mājas skatās filmas un sportu. Telefonā skatās multenes, ko nevar Jēkabs skatīties.

Adriana tētis krāmē papīrus un staigā pa dzīvokļiem un runājas ar tantēm. Mājās strādā pie datora. Kopā ar tēti patīk braukāties ar riteni.

Adrianas tētis strādā stikla šķiedrā, bet dažreiz jāpaliek mājās un jāauklē brālis. Mājās skatās televizoru. Spēlē telefonā un televizorā mašīnu spēles. Kopā spēlē tenisu.

Roja tētis strādā policijā, ķer zagļus, izpēta visu ka pētnieks. Sargā veikalu, lai zagļi nezog. Mājās skatās televizorā filmas. Telefonā spēlē spēles. Patīk kopa iet pastaigāties un spēlēt kompjūteru.

Sofijas tētis krāso mājas un palīdz citiem remontēt. Kad Sofija bija maza, tētis ar viņu spēlējās. Tēti satiek dažreiz brīvdienās.

Ralfa tētis strādā Norvēģijā, būvē mājas un taisa laivas. Kad atbrauc, skatās televizoru, guļ un ēd. Kopā brauc peldēties, pastaigājamies, un tētis pērk mantas.

Beatrises tētis strādā uz fūrēm, skatās kravas. Sūta fūres uz savu darbu. Mājās guļ gultā un strādā. Skatās televizoru, kamēr aizmieg. Tētis ved uz veikalu un pērk saldumus.

Renāra tētis strādā Norvēģijā, būvē mājas, jo tur ir maz mājas. Latvijā viņam ir citi darbi, taisa sētas. Mājās tētis skatās šausmenes. Spēlē dažādas spēlītes telefonā. Kopā brauc uz sporta laukumu, rotaļlaukumu.

Selindas tētis strādā Depo, nes ķieģeļus un dēļus. Pēc darba ir piekusis, pasēž uz dīvāna, paēd un skatās televizoru un telefonu. Tētis ir drosmīgs.

Martas Annas tētis strādā stikla šķiedrā, dedzina stiklus. Mājās iet gulēt. Brīvdienās skatās hokeju. Tētis, kad iet veikalu, nopērk saldumus. Kopā patīk spēlēt paslēpes.

Kristenas tētis strādā Norvēģijā, būvē mājas. Kad tētis atbrauc, mamma taisa pupiņu zupu. Spēlējam spēles, cepam picu. Tētis vienmēr kaut atved.

Roberta tētis metina. Darbā parasti ir kostīmā un viņš piekūst. Mājās sēž pie televizora. Kopā šaudāmies ar nerfieročiem.

 

Reklāma
Reklāma

 

Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki. Lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, Latvijas vecāku organizācija „Mammamuntetiem.lv” aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties konkursā “Uzzīmē savu tēti”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt dažādās tehnikās zīmētus, līmētus vai krāsotus tētu portretus. Iesūtītos darbus publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv, veidojot brīnišķīgu Latvijas tētu portretu galeriju! Vairāk par konkursu lasi ŠEIT