Nekad nav par vēlu kļūt par labāku tēvu! Aigars Pētersons, Lienes, Katrīnas, Noras, Eduarda, Ernesta un Riharda tētis

Sešu bērnu tētis Aigars Pētersons ir Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu ķirurģijas klīnikas vadītājs un Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultātes Bērnu ķirurģijas katedras profesors.

Profesors Aigars Pētersons ar saviem trīs dēliem. Foto: Artūrs Martinovs, 100 tēti Latvijai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Profesors Aigars Pētersons ar saviem trīs dēliem. Foto: Artūrs Martinovs, "100 tēti Latvijai"

100 tēti latvijai

Tētis Aigars Pētersons stāsta: "Es esmu darbaholiķis, kurš ļoti, ļoti mīl savus bērnus un cenšas laboties. Tēva būšanā vislielāko gandarījumu man sagādā uzlikt bērnus uz kājām. Es vēlos viņus izaudzināt par savas zemes patriotiem, kas iegūst izglītību, apgūst labu profesiju un izvēlas palikt tepat Latvijā, un ir gandarīti, sasniedzot savus mērķus. 
Katru vasaru mums ir tradīcija visiem kopā divas nedēļas pavadīt mūsu vasaras mājā jūras malā. Mēs visi kopā taisām ēst, ēdam, mazgājam traukus, peldamies, jokojam, lasām grāmatas. Mazajiem katru vakaru tiek lasītas pasakas, kurām steidzīgajā Rīgas ikdienā dažkārt nepietiek laika. 
Mana paaudze un mani vienaudži saviem bērniem savulaik pievērsa maz uzmanības - mēs studējām, strādājām vairākās darba vietās un gribējām izsisties. Taču no savas pieredzes varu teikt, ka nekad nav par vēlu kļūt par tēvu - nevis bioloģisko, kas vienkārši rada bērnu, bet to, kurš piedalās bērna audzināšanā."

 

Reklāma
Reklāma