Apsveikuma mašīna un svētku krekliņš tētim

Kārsavas novada Mērdzenes pamatskolas pirmsskolas izglītības iestādes jaukta vecuma bērnu grupiņa kopā ar skolotāju Mārīti Strodi rāda, kā pagatavot tētim apsveikumu - mašīnu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 Apsveikums “ Mašīna tētim ”
Izmantojamais materiāls: Brūns biezs kartons; krāsaina filca gabaliņi; 4 liela izmēra pogas, balts diegs, A4 formāta zīmēšanas lapa, diegs, zirņi, flomāsteri, šķēres, karstā līme.


Pagatavošanas tehnika: Par pamatu izmanto brūnā kartona mašīnas siluetu. No zīmēšanas papīra izgriež mašīnas siluetu ar logiem un uzlīmē brūnajam pamatam virsū. Ar melnu flomāsteri pārvelkam logu u.c. mašīnas daļu kontūras. No filca gabaliņiem izgriežam spoguļus, jumta daļu un spārnus, kurus pielīmējam ar karsto līmi, pilnveidojot mašīnas korpusu. Riteņu vietā piešujam lielās pogas. Mašīnai lukturu vietā ielīmējam zirņu graudiņus. Tā tētim dāvanā mašīna ir gatava!

Apsveikums mašīna “ Tētis # 1 ”
Izmantojamais materiāls: A4 formāta zīmēšanas lapa, no žurnāliem izgriezti cilvēku attēli, guaša, flomāsteri, zelta krāsa, poga, rotaļu makšķerkāts ar zivi, šķēres, karstā līme.


Pagatavošanas tehnika: No zīmēšanas papīra izgriež mašīnas siluetu. Mašīnu izkrāsojam zelta krāsā un rotājam atsevišķas detaļas ar melnu flomāsteri un melnu guašas krāsu. Loga daļā ielīmējam cilvēku attēlus un ar karstas līmes palīdzību ielīmējam stūres vietā pogu. Tad pielīmējam makšķerkātu ar zivtiņu, parādot, ka tētis dodas makšķerēt. Otrā pusē pielīmējam balstu, ko veidojam no stingrāka pārlocīta zīmēšanas papīra loksnes. 



Apsveikums tētim “ Zilonīša dāvana ”
Izmantojamais materiāls: A4 formāta kartona loksne, dažādu krāsu lentītes, balta šņore, zilonīša aplikācija, baltas pērlītes, balta šņore, PVA līme, karstā līme, šķēres.

Pagatavošanas tehnika: Pārlokam kartona loksni uz pusēm ( var būt dažādu krāsu), sagriežam 3 dažādos garumos šņori un pielīmējam uz kartona, veidojot ziedu kātus.

No krāsainām lentītēm gatavojam pušķīšus, kurus pielīmējam katras šņores galā, veidojot puķi. Katras puķes vidū ielīmējam pērlīti. Atklātnes apakšējā daļā pielīmējam zaļu platu lenti, uz kuras pielīmējam zilonīša aplikāciju, vairāk nobīdot aplikāciju uz atklātnes labo stūri, parādot, kā zilonītis dāvina ziedu pušķi. 


 

 

 

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 


Apsveikums “ Supertētim ”
Izmantojamais materiāls: A4 formāta zaļa kartona loksne, A4 formāta sarkans aplikācijas papīrs, kartona sirds forma, PVA līme, flomāsteri, gēla pildspalvas, šķēres.


Pagatavošanas tehnika: Kartona loksnei nogriežam robainu augšējo un apakšējo malu. No sarkana aplikāciju papīra izgriežam sirds formu un pielīmējam uz sagatavotās kartona loksnes. Ar flomāsteri zīmējam saulītes, sevi, tēti un mammu. Atklātnes otrā pusē ar gēla pildspalvu uzrakstam apsveikumu tētim.


Apsveikums “ Svētku krekliņš ” 
Izmantojamais materiāls: A4 formāta 2 zīmēšanas lapas, neliels zila aplikācijas papīra kvadrāts, pirkstiņkrāsas, otiņa, dekoratīvā sirsniņa, kartona sirds forma, šķēres, PVA līme, karstā līme. 


Pagatavošanas tehnika: Ņemam 2 zīmēšanas lapas un izgriežam apmēram 20 cm lielus kvadrātus, kurus salīmējam kopā. Augšējā daļā izdarām iegriezumus labajā un kreisajā pusē, aplokot iegrieztās malas, veidojot apkaklīti. Paņemam aplikācijas zilo kvadrātiņu un to gofrējam. No zīmēšanas papīra atlikumiem nogriežam nelielu loksnīti, kuras galus salīmējot kopā izveidojam gredzentiņu. Gredzentiņam cauri izveram sagofrēto zilo kvadrātu un vidū pielīmējam, tad vienu un otru pusi sakārtojam vēdeklī, veidojot bantīti.  Bantīti pielīmējam pie krekla apkakles. Lielā baltā kvadrāta vidū, kas kalpo par krekla pamatu, liekam sirds formu. Bērna plaukstiņu ar otu noklājam ar sarkanu pirkstiņkrāsu, tad bērns uzliek plaukstiņu sirds formai virsū, veidojot nospiedumu. Pārējo krekliņa daļu dekorējam ar krāsainiem pirkstiņkrāsu nospiedumiem. Labajā pusē veidojot nospiedumu “ tēti ”, kreisajā stūrī- puķīti ar sirds dekorējumu.

 

 

Vairāk par konkursu lasi "Idejas Tēva dienas apsveikumu kartītēm"

KONKURSU ATBALSTA:

  

"Mӧller's Junior" garšīgās 0mega-3 un D3  vitamīna zivtiņas. Lai mazie augtu gudri, stipri un ņipri!

Par LEGO Group
LEGO Group ir privāts, ģimenes īpašumā esošs uzņēmums, kurš atrodas Bilundā, Dānijā. Uzņēmuma misija ir bērnu radošuma un iztēles spēju attīstība ar klucīšu palīdzību.
Vietnē www.duplo.lego.com ir vairāk informācijas par rotaļu iespējām bērniem un LEGO produktiem. Vietnē ir arī spēļu sadaļa, kur bērni var rotaļāties ar skaņām un animācijām drošā tiešsaistes vidē.