Īpaši atslēgas piekariņi kā dāvana tētim

Bitīšu grupiņu apmeklē 4-6 gadīgi bērni, kuriem ir kādas speciālas vajadzības un tādēļ sadzīves un mācību procesā viņi gaida īpašu uzmanību un individuālus situāciju risinājumus. Tie ir bērniņi, kuriem ir jaukti attīstības traucējumi. Mūsu lokā ir bērni gan ar autiskā spektra traucējumiem, gan fiziskās un garīgās attīstības traucējumiem. Bērnu varēšana ir ļoti atšķirīga – kāds pagaidām nespēj noturēt šķēres vai zīmuli, kāds piemirst veicamo darbiņu jau minūtes laikā, kāds nespēj veltīt uzmanību nekam ilgāk par pāris minūtēm, kādam grupas biedri liekas par skaļiem, bet kādam šķiet, ka viņam uzmanība netiek veltīta nemaz.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Neskatoties uz mūsu raibo kolektīvu, Tēvu dienas apsveikums izdevās! Tēti ģimenē mums ir visiem bērniem, tādēļ sveiciena gatavošana neradīja sāpīgas situācijas nevienam bērnam. Apsveikums tapa divas dienas: pirmajā dienā zīmējām un līmējām, bet otrajā dienā vērām pērlītes un atslēgu riņķīšus. Tēti bija pārsteigti, mammas apbrīnoja rezultātu, bērni bija laimīgi un audzinātājas ar saviem palīgiem - gandarītas.  
 

Bitītes savus tētus svētku dienā sveica, dāvinot pašu zīmētus un savērtus atslēgu piekariņus. 

Izmantotie materiāli

- izgriezts papīra aplis vai apļa trafarets, lai bērns pats to varētu apvilkt un izgriezt,
- flomasteri,
- sirsniņas trafarets (der arī piparkūku formiņa) vai uzlīmīte,
- stieple,
- pērlītes, kokteiļu salmiņu gabaliņi vai kādi citi verami sīkumi,
- atslēgas riņķis,
- laminēšanas plēve / krējuma kārbu caurspīdīgie vāki un līmlenta


Process

1. Skolotājas vai bērni sagatavo papīra apli (atkarībā no bērna spējām).
2. Vienā apļa pusē bērns zīmē vēstījumu tētim.
3. Otrā apļa pusē uzzīmē un izkrāso sirsniņu vai uzlīmē sirsniņas uzlīmi. Sirsniņu papildina ar tekstu ES  TĒTI.
4. Skolotājas izrotātos apļus ielaminē un izgriež. Var izmantot arī krējuma burku caurspīdīgos vāciņus – ieliek starp tiem apsveikumu un sastiprina kopā ar karsto līmi vai caurspīdīgo līmlenti (skoču).
5. Ar caurumu „dūrēju” izspiež caurumus un iever stieplīti.
6. Uz stieplītes bērni ver pašu atlasītus rotājumus – pērlītes, kokteiļu salmiņu gabaliņus utml. sīklietas. Process ir grūts, jo stieples abus galus kopā ir grūti noturēt. Bet, ja tas izdevās mūsu bērniem, tas izdosies lielākajai daļai citu.
7. Skolotāja sastiprina stieples galus. Mēs izmantojām rotu gatavošanai izmantojamus stiprinājumus. Vēršanai var izmanot arī aukliņu, to būs vieglāk gan sasiet, gan savienot ar atslēgas riņķi.
8. Skolotāja kopā ar bērnu uzver atslēgas riņķi uz stieplītes.
9. Priecājamies un domājam, kur tētis varētu šo piekariņu piestiprināt.
 

Reklāma
Reklāma

Iesūtīja: Olaines speciālās pirmsskolas izglītības iestādes „Ābelīte” 7.grupas „Bitītes” (11 bērni vecumā no 4-7 gadiem).


Vairāk par konkursu lasi ''Idejas Tēva dienas apsveikumu kartītēm''

KONKURSU ATBALSTA:

  

"Mӧller's Junior" garšīgās 0mega-3 un D3  vitamīna zivtiņas. Lai mazie augtu gudri, stipri un ņipri!

Par LEGO Group
LEGO Group ir privāts, ģimenes īpašumā esošs uzņēmums, kurš atrodas Bilundā, Dānijā. Uzņēmuma misija ir bērnu radošuma un iztēles spēju attīstība ar klucīšu palīdzību.
Vietnē www.duplo.lego.com ir vairāk informācijas par rotaļu iespējām bērniem un LEGO produktiem. Vietnē ir arī spēļu sadaļa, kur bērni var rotaļāties ar skaņām un animācijām drošā tiešsaistes vidē.