Trešo Tēva dienas festivālu kopā ar savām ģimenēm apmeklēja labklājības ministrs Uldis Augulis un Rīgas mērs Nils Ušakovs

Lai apliecinātu Tēva dienas nozīmīgumu un to, ka sabiedrības stereotipiem attiecībā uz tēva un mātes lomu ir jāmainās, nedēļas nogalē Latvijas vecāku organizācijas „Mammamuntetiem.lv” rīkoto Tēva dienas festivālu apmeklēja Latvijas Republikas labklājības ministrs Uldis Augulis ar ģimeni un mazmeitiņu, kā arī Rīgas pilsētas mērs Nils Ušakovs ar sievu un dēlu.

Foto: Renārs Koris. Tēva dienas festivālu apmeklē arī Ulda Auguļa ģimene

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Renārs Koris. Tēva dienas festivālu apmeklē arī Ulda Auguļa ģimene

„Latvijā ir ļoti daudz gādīgu tēvu, kuri ikdienā sniedz saviem bērniem nenovērtējamu atbalstu. Tāpēc arī tēvi ir pelnījuši pateicību, atzinīgus vārdus un īpašu dienu, kurā viņus godina visa ģimene un sabiedrība kopumā,” Tēva dienas festivāla atklāšanas uzrunā teica labklājības ministrs Uldis Augulis. Viņš norādīja, ka, atzīmējot Tēva dienu, svarīgi ir vērst uzmanību arī uz vīrieša pienākumiem un atbildību, kas saistīti ar bērna ienākšanu ģimenē un kļūšanu par tēvu. Ministrs Tēva dienas festivālu apmeklēja ģimenes lokā.

 

Savukārt Rīgas pilsētas mērs Nils Ušakovs, kas šogad kļuvis par tēvu dēlam Tomam, savā uzrunā teica, ka vecākiem dzīve ir iedalāma posmos pirms un pēc kļūšanas par vecākiem. „Saku paldies arī mammām, jo bez viņām mēs nebūtu tēti,” uzsvēra Nils Ušakovs. Viņš Tēva dienas festivālu apmeklēja kopā ar sievu Ivetu Strautiņu-Ušakovu un dēlu.

 

Atklājot Tēva dienas festivālu 2015, ko jau trešo gadu pēc kārtas Rīgā rīko Latvijas vecāku organizācija „Mammamuntetiem.lv”, Vērmanes dārzā ģimenes tika aicinātas piedalīties sirsnīgā akcijā – tētiem un Tēva dienai veltītā kopbildē, kas tika uzņemta no putna lidojuma –, kā arī sadziedāties kopkorī, ko, spēlējot LR Zemessardzes orķestrim, vadīja diriģents Edgars Vītols. Tēva dienas festivālu dienas garumā apmeklēja tūkstošiem tēvu ar ģimenēm.

 

Oficiāli Tēva diena Latvijā svinama septembra otrajā svētdienā, un Tēva dienas festivāls ieskandināja šīs dienas gaidīšanu, aicinot mācību iestādes, darba kolektīvus un ģimenes līdz oficiālajiem svētkiem sarūpēt kādu pārsteigumu tēviem un ieviest šos svētkus kā ikgadēju tradīciju. „„Tēva diena katru dienu!” – tāds ir mūsu šā gada Tēva dienas sauklis, jo, popularizējot tās svinēšanu, mērķis ir ne tikai panākt, lai Tēva diena ir līdzvērtīga Mātes dienai, bet arī veicināt tēvu un bērnu brīvā laika pavadīšanu kopā,” skaidro „Mammamuntetiem.lv” vadītāja un Tēva dienas festivāla organizatore Inga Akmentiņa-Smildziņa un izsaka pateicību ikvienam, kurš atbalsta Tēva dienas popularizēšanas ideju.

 

Pasākumu jau otro gadu vadīja TV seja, molekulārbiologs un tētis Juris Šteinbergs, un šoreiz viņa kompanjoni bija mazie vadītāji Klāvs un Lība Smildziņi.

Reklāma
Reklāma

 

Tēva dienas festivāls 2015 šogad notika kopā ar Rīgas interešu izglītības centru ikgadējo pasākumu „Nāc un piedalies!”, tāpēc visas dienas garumā Vērmanes dārzā bija vērojama jo liela rosība, ģimenēm piedāvājot visdažādākās aktivitātes, paraugdemonstrējumus un koncertu.

 

Par Latvijas vecāku organizāciju „Fonds Mammām un Tētiem” un „Mammamuntetiem.lv”
Nodibinājums „Fonds Mammām un Tētiem” ir ģimenes portāla „Mammamuntetiem.lv” komandas radīta organizācija, kas iniciē un veic dažādus sociālus projektus, tāpēc ir saņēmusi sabiedriskā labuma statusu. Organizācijas darbības primārie mērķi: Latvijas ģimeņu labklājības veicināšana un izglītošana, tai skaitā dzimstības rādītāju celšana, ģimenes vērtību stiprināšana, rūpes par bērnu drošību.