Kā sagatavoties Māmiņdienas piknikam?

Jau ierasts, ka katra maija otrajā svētdienā Latvijā tiek svinēta Māmiņdiena. Šīs nedēļas saulainais laiks ir lieliski piemērots, lai pārsteigtu savu mammu un uzaicinātu viņu piknikā. Sagatavoties piknikam par godu Māmiņdienai vai citiem svētkiem, nav pārlieku sarežģīti. Nepieciešamas tikai pāris būtiskas lietas un mazliet iedvesmas.
Sagatavoties piknikam par godu Māmiņdienai vai citiem svētkiem, nav pārlieku sarežģīti

FOTO: Shutterstock.com

Sagatavoties piknikam par godu Māmiņdienai vai citiem svētkiem, nav pārlieku sarežģīti

Kā iepakot maltīti piknikam?

IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs Darius Rimkus aicina baudīt saulainos laikapstākļus un Māmiņdienā sarīkot pikniku. Ar pareizajiem piederumiem,atbilstoši iepakotu maltīti un našķiem, pikniku svaigā gaisā būs ērti un vienkārši baudīt.

“Mans padoms būtu izvēlēties izturīgus pārtikas traukus ar vāku, lai tie būtu ne tikai ērti pārtikas drošai transportēšanai uz piknika vietu, bet arī lieliski piemēroti uzkodu vai desertu vizuāli pievilcīgai pasniegšanai. Caurspīdīgi stikla trauki vai burciņas piešķirs eleganci, kā arī būs vieglāk redzēt kāds ēdiens tajos ir iekšā. Dažas uzkodas var ievietot arī atkārtoti aiztaisāmos maisiņos," iesaka IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs Darius Rimkus.

 

Atsevišķus produktus vari iepakot īpašās pārtikas aukstuma somās, kas ir ne tikai ērti pārnēsājamas, bet arī ilgāk saglabās pārtiku svaigāku un uzturēs pareizo temperatūru. Ja plāno gatavot silto ēdienu, apsver un izvēlies tādas receptes, kuras pagatavojot ēdienu varētu sapakot pārtikas termosos.

 

Reklāma
Reklāma

Neaizmirsti arī par piknika svētku dekorācijām

IKEA interjera dizaineris dalās ar dažām idejām, kuru īstenošana neprasa pārlieku lielus izdevumus. Lai pikniki brīvā dabā būtu komfortablāki:

  • neaizstājami elementi dzērienu pasniegšanai būs paplāte vai saliekams servēšanas galds, kas izmaksās vien dažus eiro.  
  • Spilveni sniegs papildu komfortu sēžot, kā arī piešķirs mājīgāku sajūtu. 
  • Saliekamie krēsli vai mazāki ķeblīši būs piemēroti tiem, kas atpūtas mirkli dabā vēlas izbaudīt pēc iespējas ērtāk. 

 

“Gatavojoties piknikam aicinu padomāt arī par elementiem un dekoriem, kas palīdzētu radīt īstu svētku noskaņu. Piemēram,par pārnēsājamu skaļruni mūzikai, dažādām āra gaismas virtenēm, ar baterijām darbināmām spuldzēm, LED svecēm, kas būs drošas lietošanai dabā, spilveniem,kas īpaši paredzēti lietošanai ārā, arī plediem. Visi šie elementi palīdzēs radīt īpašu svētku noskaņu,” norāda IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs Darius Rimkus.

Saistītie raksti