Trīs padomi, kā nofotografēt mammu Mātes dienā

Mātes dienā, kad visu uzmanību un īpašas rūpes veltām savām māmiņām, padomā par šo skaisto ģimenes kopābūšanas brīžu iemūžināšanu fotogrāfijā. 

Pārvērt Māmiņdienas fotografēšanos par jauku tradīciju

FOTO: Shutterstock.com

Pārvērt Māmiņdienas fotografēšanos par jauku tradīciju

Mātes dienā, kad visu uzmanību un īpašas rūpes veltām savām māmiņām, padomā par šo skaisto ģimenes kopābūšanas brīžu iemūžināšanu fotogrāfijā. Iepazīsties ar praktiskiem padomiem mirkļu fiksēšanai ar viedtālruņa palīdzību.
 

Tver mammu viņas mīļākajā nodarbē
Lai fotogrāfija, kurā iemūžini mammu, neradītu statisku iespaidu, mirkli ir svarīgi tvert tad, kad mamma jūtas vislabāk – ierasti tas ir iemīļotās nodarbes vai hobija brīdis. Kādai tā būs maltītes gatavošana, kādai dejošana, kādai krustvārdu mīklu minēšana vai grāmatu lasīšana. Cilvēkam esot darbībā vai relaksējoties, sejas mīmika ir visatbrīvotākā, tāpēc tajā būs lasāms daudz vairāk emociju nekā pozētā foto.


 

Ideālais apgaismojums ideālai sejas ādai
Lai portrets izdotos nevainojams, svarīga nozīme ir iekšējam un ārējam apgaismojumam. Nav noslēpums, ka pareiza gaisma var gan paslēpt trūkumus, gan akcentēt mammas skaistumu un dzirksti.
 

Fotografējot iekštelpās, jādomā par dabisko un mākslīgo gaismu vienlaikus. Lai fotogrāfijā izveidotu maksimāli neitrālu apgaismojumu, ar šiem abiem faktoriem ir iespējams variēt, telpā izslēdzot vai ieslēdzot gaismekļus.  Ļoti rūpīgi jādomā arī par zibspuldzes izmantošanu, kas var ietekmēt galarezultātu.
 

Portretu iemūžināšana āra apgaismojumā ir sarežģītāks uzdevums, jo rūpīgi jāizvēlas fotografēšanās vieta – mammai pilnā augumā jābūt vai nu tikai saulainā, vai tikai ēnainā vietā. Tas palīdzēs novērst iespēju, ka kāda ķermeņa daļa tiek nepareizi izgaismota. Sejai jābūt vērstai prom no tiešiem saules stariem, lai izvairītos no samiegtām acīm vai pārāk gaišu sejas ādu. Izmantojot to, ka saule spīd no muguras, mammas siluets izcelsies daudz vairāk.
 

Reklāma
Reklāma

Mamma un viņas atvases – izdevies foto
Kas gan būtu Māmiņdiena bez kopīga foto ar bērniem?! Nofotografē mammu ar katru no viņas atvasēm, neaizmirstot arī par sevi, un visu ģimeni kopā. Ļoti iespējams, kāda no bildēm kļūs par ģimenes mīļāko foto!

 

Materiālu palīdzēja sagatavot "Samsung"