Trīs košas Lieldienu mīļdzīvnieciņu idejas. Darbojies kopā ar bērnu. VIDEO

Svētdien jau Lieldienas un priekšā četras brīvas dienas. Iesaistīsim bērnu nodarbēs, kas Lieldienas padarīs vēl krāšņākas.   Kad olas panīk ēst, tās var izmantot rotaļām. Pagatavojiet kopā ar bērnu trušus vai cālēnus.

Bērniem patiks ne tikai krāsot olas, bet arī padarīt tās jautrākas, pārveidojot par dažādiem dzīvnieciņiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērniem patiks ne tikai krāsot olas, bet arī padarīt tās jautrākas, pārveidojot par dažādiem dzīvnieciņiem.

Šādu dzīvnieciņu pagatavošanai būs nepieciešams novārīt un nokrāsot olas. Turklāt tās var krāsot arī sīpolu mizās, biešu sulā vai jebkādā citā veidā. Vēl vajadzēs sagatavot dažādus krāsainus papīrus - gan plānākus, gan biezākus. Nepieciešamas arī  šķēres, līmlenta, izdoma un nedaudz pacietības.  Sarežģītības pakāpe - zema, tādēļ darbiņš paveicams kopā pat ar vismazākajiem bērniņiem.

 

Noskaties arī videopamācības, kā izgatavot cālēnus un trusēnus.

Lai uz laodzes gozētos cēlēni, nepieciešams sagādāt olas, etiķis, dzelteno pārtikas krāsu vai sīpolu mizas, flomasterus un spalvas. Novāra olas, izgriež aplikācijas papīru knābja formā, pielīmē pie novārītās olas. Uzzīmē melnas acis un pielīmē pūkainu seksti. 

Reklāma
Reklāma

Tursēnu izgatavošana labāk veiksies, ja prasmīgu roku pieliks mamma vai omīte. Nepieciešams sagādāt baltas nekrāsotas olas, abpusēji līmējošu līmlentu, pūkainu dziju, filcu, pērlītes, makšķerauklu, flomāsters. Novāra olas, izgriež no stinga filca garas ausis un apaļas acis, uz kurām uzzīmē melnas acu zīlītes. Olu aptin ar līmlenti, tad tin klāt vilnu. Ar līmi pielīmē ausis, acis. No makšķerauklas uztaisa ūsas, kuras pielīmē kopā ar rozā pērlīti – tas būs deguns. Izgatavo mazu vates astīti.