Kā uzpīt laimes grabulīti no meldriem? Fotopamācība

Daži kaltēti meldri, viena šķipsniņa akmentiņu un mazliet roku veiklības - Ineta Vēvere, amata meistars “Rotaļlietu un suvenīru izgatavotājs”, māca veidot debišķīgus mūzikas instrumentus no dabas materiāliem. Laimes grabulis patiks kā mazuļiem, tā pieaugušajiem!

Vai šādu grabuli esi redzējis gadatirgū? Dažu minūšu laikā tu vari to uzpīts pats! Foto: Mārtiņš Garais

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vai šādu grabuli esi redzējis gadatirgū? Dažu minūšu laikā tu vari to uzpīts pats! Foto: Mārtiņš Garais

 

Ineta galvenokārt izgatavo dažādus pinumus no meldriem, tomēr savā radošajā darbībā izmanto arī kokus, vilnu, dziju, audumus, kā arī citus materiālus. Glītie izstrādājumi lieliski noderēs gan kā Lieldienu vai Ziemassvētku rotājumi, gan kā unikālas dāvanas jebkuros citos svētkos, piemēram, raudzībās.

Viena no ļoti senām nodarbēm ir pīšana no dabā pieejamiem materiāliem. Agrāk cilvēki prata lietderīgi izmantot visu, kas aug tuvākajā apkārtnē. Lai gan šobrīd ļaudis cenšas ekonomēt savu laiku, iegādājoties jau izveidotas lietas veikalā, tomēr pīšanas popularitāte atkal pieaug, jo cilvēki aizvien vairāk cenšas apgūt aizmirstas amata prasmes un vienkārši atrast laiku atpūtai brīvā dabā.

Darbojoties ar dabas materiāliem iespējams atbrīvoties no sasprindzinājuma, rosināt iztēli un domas, vingrināt sīko pirkstu muskulatūru, attīstīt telpisko domāšanu.

Darbojoties ar dabas materiāliem iespējams atbrīvoties no sasprindzinājuma, rosināt iztēli un domas, vingrināt sīko pirkstu muskulatūru, attīstīt telpisko domāšanu, radīt noderīgas un dekoratīvas lietas un, protams, jauki pavadīt laiku. Kā lielie, tā mazie ar azartu mācās radīt paši savus brīnumus Inetas radošajās darbnīcās, kurus pēcāk var uzdāvināt kādam mīļam cilvēkam.

 

Lai uzpītu laimes grabulīti, nepieciešams:

- meldri, niedres vai citi līdzīgi dabas materiāli;

- diedziņš;

Reklāma
Reklāma

- maziņi akmentiņi;

- šķēres.


 

Šādus pinumus Ineta mums iemācīja darināt Ģimeņu dienu bezmaksas radošajās darbnīcās kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014", kas notiekkatru svētdienu un kuras rīko  ģimeņu organizācija mammamuntetiem.lv.

Ja vēlies attīstīt savas prasmes, tad piesakies pie Inetas uz radošo darbnīcu meldru pīšanai un flicēšanai.

Kontakti: Ineta Vēvere, ineta.vevere@inbox.lv, 29154905