Vieta Līgo noskaņai. FOTO no Zāļu tirgus Doma laukumā

Šodien līdz pat plkst.19 ikviens aicināts un gaidīts gūt īstu svētku noskaņu Doma laukumā, kur tradiconālajā Zāļu tirgū dažādus ēdamus un neēdamus labumus piedāvā ap 250 tirgotāju no visiem Latvijas nostūriem. Svētku sajūtu pastiprina koncerts uz lielās skatuves. Tur gan muzicē, gan dejo lieli un mazi svētku gaviļnieki. Arī mammamuntetiem.lv pabija tirdziņā.

Šodien Doma laukums ir īstā vieta, ja neesi vēl sajutis tuvojošos Līgo svētkus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šodien Doma laukums ir īstā vieta, ja neesi vēl sajutis tuvojošos Līgo svētkus.

Tradicionālie Jāņu ēdieni

Siers svaigais, siers nogatavināts - ar zaļumiem, ar ķimenēm, ar amoliņa sēklām. Pīrādziņi, smalkmaizītes, maize un medus. Tas viss bagātīgā klāstā pieejams šodien pašā galvaspilsētas sirdī. Nogatavinātie sieri maksā no 5-7 latiem par vienu kilogramu, svaigie - lētāk. Kūpinātas zivis, vistiņas un dažādi kūpinājumi no cūkgaļas - mmm, smaržo viss Doma laukums.

ķimeņu siers

Neēdamās lietas

Šogad tirdziņā bez tradicionālajiem ziedu vainagiem ļoti daudz pavisam jaunu, radošu ideju mājas dekorēšanai svētkiem. Nu piemēram, mani piesaistīja no graudaugu stiebriem pagatavotas pūcītes, bija arī kaķīši. 

dekori no graudaugiem

Tirdziņā sastopami daudz amatniecības meistaru, kuru piedāvājums patiešām ir plašs. Ir rotas lietas, var iegādāties koka veiksmes pogas, koka virtuves piederumus. Lūk, jau pa gabalu acis tā vien pievilināja krāsainība - cepures no filca. 

filca cepures

Reklāma
Reklāma

Tikpat krāsaini - keramikas trauki.

keramika

Līgo vainagus var iegādāties ne tikai gatavus, bet arī "pasūtīt uz vietas" no sev tīkamākajiem ziediem.

vainagu pisana

Zāļu tirgus atmosfēru īpaši skaistu rada koncerts. Re - tautu deju dejotāji.

dejotāji