Kā skaisti pavadīt Līgo svētkus?

Vasaras skaistākie un latviskākie svētki ir klāt. Cik skaisti tie izvērtīsies - viss ir Tavās rokās! Tāpēc esam sagatavojuši ierosmes, lai šie Saulgrieži Tev izvērstos īpašāki par citiem. 

Līgotājiem jācenšas saglabāt Jāņu nakti gaišu: neļauj izdzist ugunij iekurtajos ugunskuros un visu nakti arī mājās dedzina sveces.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Līgotājiem jācenšas saglabāt Jāņu nakti gaišu: neļauj izdzist ugunij iekurtajos ugunskuros un visu nakti arī mājās dedzina sveces.

 

Ko īsteni jāņotāji dara Jāņos? - izlasi šo rakstu! Ja šķiet, ka tajā ideju par maz, parakņājies mammamuntetiem.lv rakstu sadaļā Svētki -> Vasaras Saulgrieži. Tur var uzzināt gan , kā gatavot Jāņu ugunsskulptūru, gan kādas Līgo dziesmas dziedāt, gan arī 5 variantus, kā meklēt un atrast papardes ziedu:)

 

Kāds būs laiks? Svētku dienās meteorologi sola lietu, bet pavisam, pavisam nedaudz! Lielākai skaidrībai lasi rakstu Līgo sola karstu - lietus gaidāms valsts rietumu un centrālajos rajonos.

 

Kur svinēt? Ziņu sadaļā Kur šodien atpūsties? lūko pasākumu kalendāru, jo vasaras skaistākajiem svētkiem par godu dažādas interesantas nodarbes tiek organizētas visas nedēļas nogales garumā. Ja zini kādu lielisku pasākumu, kas šajā kalendārā nav ierakstīts, padalies komentāros!

 

Desiņu cepšana? Kāpēc ne! Tomēr varbūt vēlies izmēģināt ko jaunu, piemēram, rumakus jeb vistu akniņas ar bekonu. Bezgala daudz citas idejas svētku galdam skaties portāla mammamuntetiem sadaļā Virtuve.

 

Reklāma
Reklāma

Kā un kādu vainagu vīt? No pļavas puķēm un zālēm, ziediem, kas aug tavā dārzā un, protams, no ozolu zariem. Idejas skaties rakstā Visa laba Jāņuzāle, ko liek Jāņu vainagā. IDEJAS UN FOTO.

 

Kā svinēt? Viennozīmīgi - roku rokā kopā ar mīļajiem lecot pār ugunskuru veiksmei, laimei un veselībai. Tomēr jāatceras arī par drošību. Noteikti izlasi Ticējumi un padomi par lēkšanu pāri Jāņu ugunskuram. Un, kad Tavs vainadziņš gatavs, nobildē to un piedalies mammamuntetiem.lv skaistajā fotokonkursā - Mans Līgosvētku ziedu vainadziņš! Galvenā balva - ekskursiju uz Valmiermuižas gardā alus darītavu. Bildes konkursam var pievienot līdz 26. jūnijam, un tad sākas lielais balsojums. Bildes pievieno galeriju sadālā Līgo! Līgo!

 

Apsveic Jāņus un Līgas! Ja līgotāji Jāņus vēl atceras sumināt, tad Līgas visbiežak tiek aizmirstas... Tāpēc šogad atceries apsveikt gan Jāņus, gan Līgas! Starp citu, vai zini, kurā pilsētā dzīvo visvairāk Jāņu un Līgu?

 

Lai priekpilna un bezbēdīga līgošana!