Dāvana, par kuru bērns pateiksies vēl ilgi!

Svētku laikam tuvojoties, aktuāls ir dāvināšanas process. Par ko sapņo bērni un par kādām dāvanām to acis iemirdzētos? Ir novērots, ka bērni ir laimīgi par it visu, kas tiem sniedz piedzīvojuma sajūtu un sapni pārvērš realitātē. Piedāvājam iepazīties ar unikālu iespēju, kas pārsteigs un sajūsminās ikvienu bērnu – lidojumu kā putnam drošos apstākļos tepat Latvijā.

Lidot vēja tunelī iespējams jau no 4 gadu vecuma, tas ir droši un iepriekšējā pieredze nav nepieciešama.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lidot vēja tunelī iespējams jau no 4 gadu vecuma, tas ir droši un iepriekšējā pieredze nav nepieciešama.

Vai cilvēks var lidot bez spārnu palīdzības?
Ikviens, būdams vēl bērns, ir sapņojis par lidošanu kā putnam. Mūsdienu tehnoloģijas ir radījušas vēja tuneli, kurā bērnības sapnis var kļūt īsts! Vēja tuneļa vēja plūsma ir pietiekami spēcīga, lai ļautu ikvienam pacelties gaisā un lidot. Aerodinamikas likumi ļauj gaisā izpildīt dažādas kustības un gūt no tā fantastiskas emocijas.

Vai lidošanai ir vecuma ierobežojumu?
Lidot vēja tunelī iespējams jau no 4 gadu vecuma, tas ir droši un iepriekšējā pieredze nav nepieciešama. Vēja tunelī strādā ļoti atsaucīgi instruktori, kuri spēs iedrošināt un iedvesmot ikvienu, kuru sākotnēji mocījušas šaubas vai nelielas bailes. Lidošanas instruktors ar klientu ir kopā visu procesa laiku, arī vēja plūsmā. Bērniem ļoti patīk lidot, jo tie lidošanu asociē ar pasaku un filmu varoņiem, kuriem tas ir pa spēkam. Un neviltots ir prieks bērnu acīs, kad tie apjauš, ka lidošana ir pavisam reāla un ka lidot var arī viņi! Lidošanas instruktoriem ir liela pieredze gan strādājot ar maziem bērniem, gan piedzīvojumus kāriem senioriem.


 

Vai lidot var ikviens?
Lidošanai, tāpat kā ikvienam aktīvās atpūtas un sporta veidam, pastāv ierobežojumi. Lai lidotu, bērnam ir jābūt veselam. Tas nozīmē, ka locītavu vai muguras traumu gadījumā, kā arī epilepsijas slimniekiem lidošana diemžēl nebūs iespējama. Ja ir bijušas kādas maznozīmīgas traumas, pirms lidošanas tās labāk apspriest ar lidošanas instruktoru.

Vai lidot ir droši?
Šis ir jautājums, kas interesē ikvienu gādīgu vecāku. Lidot ir droši! Pirms lidojuma ikviens tiek instruēts par to, kā uzvesties lidojuma laikā, kā arī saņem atbilstošu lidošanas ekipējumu (tērpu, ausu aizbāžņus, ķiveri, aizsargbrilles u.c.). Visu lidošanas procesa laiku ar klientu kopā ir instruktors. Instruktors ar bērnu dodas arī iekšā vēja plūsmā un abi lido kopā. Pirmajā lidošanas reizē instruktors kopā ar klientu paceļas aptuveni 3 metru augstumā, lai atrastos absolūtā drošībā. Vēja plūsmu kontrolē otrs instruktors, kurš nepieciešamības gadījumā to samazina vai pat izslēdz vispār. Apkārt lidošanas zonai ir mīksti drošības matrači, kā arī aiz tiem – drošības tīkls vairāku metru augstumā.  



 

Reklāma
Reklāma

Kādu labumu sniedz lidošana?
Ne velti lidošana tunelī tiek dēvēta par “Laimes tehnoloģiju” – jaunās sajūtas un emocijas rada tik lielu laimes hormonu daudzumu, ka tas atmiņā paliek vēl ilgi! Lidošana bērniem būs ne tikai izklaides process – spēcīgā vēja plūsma ļoti trenē ķermeņa muskuļus, kā arī attīsta līdzsvara izjūtu, kas ir ļoti noderīgi ikvienā citā sporta veidā.

Kur un kā notiek lidošana?
Lidošana notiek Siguldā, AERODIUM vēja tunelī (www.aerodium.lv). Vasaras sezonā tunelis ir atvērts katru dienu, ziemas sezonā – brīvdienās. Minimālais lidošanas laiks vienam cilvēkam ir 2 minūtes, taču pilnīgākai lidojuma izbaudīšanai tiek ieteikts lidot 4 minūtes. Lai būtu priekšstats par to, ka 2 minūšu lidojums nemaz nav tik īss kā izklausās, tas tiek salīdzināts ar brīvā kritiena ātrumu, lecot ar izpletni. 1 minūte vēja tunelī ir ekvivalenta 4 km brīvajam kritienam.
Kopumā lidošanas process aizņem vismaz 40 minūtes. Procesā ir iekļauta instruktāža, speciālā ekipējuma uzvilkšana, iesildīšanās vingrinājumi un pats lidojums.

Kā iegādāties jau iesaiņotu lidojumu?
t/c SPICE ir atvērts AERODIUM dāvanu veikaliņš, kurā var iegādāties jau pasniegšanai sagatavotas lidojuma dāvanu kartes. Veikaliņš ir atvērts līdz pat 6. janvārim un darbojas katru dienu no 10:00 līdz 22:00.

 

Ieskaties: www.aerodium.lv