ZIEMASSVĒTKU TUVUMĀ. 11. decembrī koncerts Jāņa Akuratera muzejā

11. decembrī plkst. 16.00 Jāņa Akuratera muzejs, Pārdaugavā, Ojāra Vācieša ielā 6a aicina uz koncertu ZIEMASSVĒTKU TUVUMĀ.

Kamermūzikas koncerti ir tradīcija Jāņa Akuratera mājā. Dzejnieks ne tikai mīlējis klausīties mūziku, apmeklēt koncertus un operu, bet arī pats pratis spēlēt vijoli un cītaru.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kamermūzikas koncerti ir tradīcija Jāņa Akuratera mājā. Dzejnieks ne tikai mīlējis klausīties mūziku, apmeklēt koncertus un operu, bet arī pats pratis spēlēt vijoli un cītaru.

Piedalās akordeonisti no Babītes mūzikas skolas un Jelgavas Mūzikas vidusskolas Kalnciema un Zaļenieku mācību punktiem. Skolotājas – Anda Bikauniece un Līga Valtere.

„Ziemas svētku tuvumā mūs apņem savāds iespaids. No šīs dienas izstaro kaut kas spožs un nāk maigs siltums. Lai arī dienas būtu diezin cik krēslainas, mums liekas, ka gaisā būtu apslēpts spožums, mierīgs, visu apņemošs un pilns zvaigžņu,” – tā savu rakstu par Ziemassvētkiem 1923. gadā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” iesāk Jānis Akuraters.

Kamermūzikas koncerti ir tradīcija Jāņa Akuratera mājā. Dzejnieks ne tikai mīlējis klausīties mūziku, apmeklēt koncertus un operu, bet arī pats pratis spēlēt vijoli un cītaru. Savai meitai Laimai viņš nopērk klavieres un seko līdz, lai viņa apgūst klavierspēli. Šīs dzejnieka iegādātās klavieres vēl aizvien ir apskatāmas muzejā, un kamermūzikas koncertos un muzikālās akcijās tās ir spēlējuši gan brīnišķīgi pianisti (Jautrīte Putniņa, Ventis Zilberts u.c.), gan komponisti (Imants Zemzaris, Juris Kulakovs u.c.). Savukārt dzejnieka Jāņa Akuratera mazdēls Jānis Viesturs Osis pabeidza Viļņas konservatoriju, kļuva par muzikologu un ilgu laiku strādāja Viļņas radio un televīzijas Mūzikas daļā.

Kamermūzikas koncertos Jāņa Akuratera muzejā uzstājas arī topošie mūziķi un mūzikas skolu audzēkņi. Par tradīciju ir kļuvuši Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas, Pāvula Jurjāna mūzikas skolas un citu mūzikas skolu audzēkņu koncerti.
11.decembrī Akuratera muzeja Kamīnzālē kopīgā koncertā satiksies Babītes mūzikas skolas akordeonisti (skolotāja Anda Bikauniece) un Jelgavas Mūzikas vidusskolas akordeonisti no Kalnciema un Zaļenieku mācību punktiem (skolotāja Līga Valtere). Līdzās jauno akordeonistu izpildītajiem skaņdarbiem skanēs arī fragmenti no Jāņa Akuratera Ziemassvētkiem veltītajiem darbiem.


Tuvāka informācija pa tālruni 67619934 vai e-pastu: akuraters@memorialiemuzeji.lv; akuratera.muz@inbox.lv
 

Reklāma
Reklāma