Skaisti noformētas aploksnes naudas dāvināšanai

Svētki kļūst īpaši, ja paši par to rūpējamies. Attiecīgi - ja ciemos dodies ar vīna pudeli, pasniedz to skaisti! Ideju dāvanu saiņošanas konkursam iesūtījusi Indra Pavļukeviča. Konkursu atbalsta „Very Berry”.  

Ideja naudiņas pasniegšanai: aploksne-kārbiņa-apsveikums.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ideja naudiņas pasniegšanai: aploksne-kārbiņa-apsveikums.

Arī man ir jau kādu brītiņu atpakaļ realizētas pašas idejas par aploksnēm naudiņai, raksta Indra Pavļukeviča.

Piedāvāju 2 variantus.

 

1. Aploksne-kārbiņa-apsveikums. 

No biezāka baltā papīra izveidots apsveikums, locījuma vietā paredzot pacēlumu. Uz apsveikuma aizmugurējās daļas iekšpuses tiek no tā paša papīra veidotas telpiskas maliņas, lai izveidotos kārbiņa. Apsveikuma virspuse noformēta ar kāzu simboliem gulbjiem no tā paša papīra, pieskaņojot zelta pidspalvas kontūriņas, mazmazītiņus gliemežvāciņus, zvaigznītes un pērlītes.

Pēc naudas ievietošanas kārbiņas malas tiek pārlīmētas ar pauspapīru, uz kura rakstīts teksts, un, lai nebirst uzreiz viss ārā, ar pieskaņotu aukliņu, kas arī pielīmēta pie kārbiņas "pamatnes" un "vāciņa", aizsienama. Darbs ir ārkārtīgi laikietilpīgs, bet labākajai draudzenei, kas spēj novērtēt pašu roku darinājumus, bija neizmērojams prieks līdz šim vienīgo šādu kārbiņu veidot.

Reklāma
Reklāma

 

 

 

2. Pašdarināta aploksne.

Arī pašas darināta. Dekoratīvais papīrs tiek salocīts 3 daļās, izveidojot tādu kā kabatiņu. ar reljefa šķērītēm apgriež loksnes galus. "Kabatiņas" augšējo un apakšējo malu salīmē. Lentīte pie apsveikuma virspuses ir pilnībā pielīmēta, atstājot brīvos galus skaista aizdares pušķīša izveidošanai. Vertikālās lentītes gali noslēpti zem mazās rozītes. Iekšā tiek ielīmēta pauspapīra lapiņa, uz kuras tiek rakstīts skaists novēlējums (šinī gadījumā arī bija kāzu noskaņās). Pēc šāda principa iepriekš tiku darinājusi ielūgumus savas kāzu dienas viesiem, tik mazliet citās krāsu niansēs.