Rīdzinieki svinēs zelta kāzas. Jau pieteikušies ap 100 pāru

Rīgas pilsētas Dzimtsarakstu nodaļa 19. augustā organizēs svinīgu pasākumu rīdziniekiem, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus un šogad svin zelta kāzas. Šādas svinības notiks jau astoto gadu pēc kārtas, raksta www.kasjauns.lv.

Foto iesūtījusi Alise Sermoliņa-Skudrīte.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Alise Sermoliņa-Skudrīte.

Kā pastāstīja Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja, pasākuma organizatore Viktorija Paņko, pusgadsimta kāzu jubilejas svinības Rīgas svētku laikā jau kļuvušas par tradicionālu pasākumu. Arī šogad pasākums notiks kultūras un mākslas centrā "Mazā Ģilde" Vecrīgā, Amatu ielā 3/5.

Zelta pāri 19. augustā plkst.16 Mazajā ģildē tiks sagaidīti ar muzikālu pārsteigumu un ziediem. Pasākuma vadītājs būs Zigfrīds Muktupāvels, svinībās uzrunu teiks Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) un pāri saņems apsveikumus arī no dzimtsarakstu nodaļas.

Saviesīgajā pasākumā notiks svētku koncerts, un pēc svinīgi pavadītas pēcpusdienas notiks kopīga fotografēšanās. Konkrētus māksliniekus un pasākuma programmu Paņko gan nevēlējās atklāt, lai atnākušajiem tas būtu pārsteigums.

Šogad kopīgai kāzu jubilejas svinēšanai pieteikušies jau gandrīz 100 pāru un oficiāla pieteikšanās turpinās vēl līdz pirmdienai, 1.augustam. Dzimtsarakstu nodaļas darbinieki apzina zelta pārus un aicina tos piedalīties pasākumā, taču Paņko atzina, ka kopējais pieteikušos svinētāju skaits būs zināms tikai dažas dienas pirms svētkiem, jo, tuvojoties pasākumam, aktivitāte palielinās.

Pērn savas zelta kāzas, piecdesmit laulībā pavadītos gadus, Rīgā svinēja 137 pāri, to vidū arī Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar kungu Imantu Freibergu. 2009. gadā šajā pasākumā tika sveikti 82 zelta kāzu pāri, savukārt 2007. gadā svinībās piedalījās 140 pāri un viņu tuvākie ģimenes locekļi.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma