Aicinām paviesoties smukajā Smuku muižā!

Atpūtas komplekss Smuku muiža viesu ērtībām un labsajūtai piedāvā plašas atpūtas iespējas, nakšņojot omulīgos numuros, piedaloties aizraujošās sporta spēlēs un iedvesmojošos semināros mierpilnā vidē, veselīgi noperoties un izkarsējoties kādā no pirtiņām, nobaudot gardas pusdienas bārs – restorānā Ratnīca, vienkārši dodoties piknikā kopā ar draugiem dīķu un mežu ielokā, kā arī svinot neaizmirstamas un greznas kāzas Svinību zālē.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Šobrīd atpūtas komplekss Smuku muiža saviem viesiem piedāvā visdažādākās atpūtas un izklaides iespējas.
Romantiskam vakaram
Klusa un mierpilna vide Jums liks aizmirsties un baudīt tikai mīļotā cilvēka sabiedrību. Romantiskas vakariņas kamīnzālē, karsēšanās pirtiņā un kublā, nakšņošana omulīgā numuriņā un tas viss tikai Jums diviem un tikai šo vakaru! Izbaudiet kādu no Smuku muižas romantiskajiem vakariem un ļaujieties romantikai!
Kāzām
Viena no dzīves īpašajām dienām ir kāzu diena, kurā gan jaunlaulātie, gan kāzu viesi izbauda daudz neaizmirstamu laimes mirkļu.
Lai izbaudītu savu kāzu dienu, atpūtas komplekss Smuku muiža piedāvā:
•    greznu Svinību zāli kāzu viesībām;
•    omulīgus viesu nama numurus jaunlaulātajiem un kāzu viesiem;
•    gardu svētku maltīti;
•    profesionālu un atsaucīgu apkalpojošo personālu.
Kāzu svinībām ar mazāk viesiem varam piedāvāt viesu nama Kalpu klēts un viesu nama Ērberģa Semināra zāli ar terasi.  Piedāvājam arī vietu laulību ceremonijai uz viesu nama „Dārznieka māja” terases vai kādā citā Jūsu izvēlētā vietā muižas teritorijā. Lai šī skaistā diena paliktu neaizmirstam, piedāvājam Jums nofotografēties kāzu viesu kopbildei, izmantojot gaisa foto. Ar vislielāko prieku palīdzēsim Jums sarūpēt muzikantus un floristus, kā arī uzklausīsim Jūsu idejas, lai padarītu Jūsu kāzu dienu īpašu.
Gardēžiem
Gardēžiem atpūtas komplekss Smuku muiža piedāvā nobaudīt kādu no kurzemnieku ēdieniem bārā Ratnīca. Pikanti gaļas, viegli zivju un debešķīgi saldie ēdieni būs patīkama maltīte biznesa un ikdienas pusdienās, svētku un romantiskās vakariņās.
Vasaras mēnešos iespējams vakariņot, baudot saulrietu uz viesību nama Zirgu stallis terases, bet ziemas mēnešos sildoties pie kamīna bārā – restorānā Ratnīca. Gan viesībās, gan banketos nodrošinām arī ēdināšanas pakalpojumus. Bāra – restorānā Ratnīca piedāvājumā ietilpst vairākas ēdienkartes dažādu raksturu banketiem, sporta spēlēm un citiem pasākumiem. Tiekoties ar mūsu šefpavāri Jūs varēsiet noskaidrot, kura no šīm ēdienkartēm būtu piemērotāka tieši Jūsu pasākumam.
Pirts priekiem
„Veselā miesā, vesels gars!” stāsta kāds senlatviešu sakāmvārds. Rūpējoties par viesu veselību un atpūtu, piedāvājam izkarsēties un nopērties kādā no divām kompleksa slapjajām pirtīm. Muižas pirts ēka atrodas ābeļdārzā, dīķu ielokā. Ēka ir celta no guļbaļķiem, radot patīkamu lauku romantikas gaisotni. Nelielas svinības pirts apmeklētājiem ir iespējams organizēt atpūtas telpā vai uz terases pie pirts. Pēc kārtīgas izkarsēšanās viesi var ieslidināties pa slidkalniņu blakus esošajā dīķī. Pirts piemērota 10 – 13 cilvēku lielai kompānijai. Virs pirts iekārtota guļamtelpa ar 4 gultasvietām, ja nepieciešams vēl var ievietot 4 papildvietas. Sākot ar 2008.gada februāri apmeklētājiem tiek piedāvāts kubls, kas ir pirts veids, ko lieto ārā svaigā gaisā un kurā cilvēks izkarsē savu ķermeni, attīra garu un atjauno spēkus. Tā ir patīkama un aizraujoša atpūta kopā ar draugiem un ļauj izbaudīt prieku, ko sniedz karsts ūdens un spirgtais nakts gaiss. Nelielām svinībām un ģimenes atpūtai piemērotāka būs Podnieku pirts, kura atrodas brīvdienu mājas Podnieki pirmajā stāvā. Ēkas atpūtas telpā ir iespējams noorganizēt svinības līdz 25 personām.


Bet tas vēl nav viss! Pārējos piedāvājumus skaties www.smukumuiza.lv

 

 

Neliels ieskats vēsturē
Sākotnēji Smuku muižā dzīvoja Viena no slavenākajām un lielākajām Vestfāles dzimtām ar vairākiem baroniem un grāfiem – Fon Rekes dzimta (1560. līdz 1732.). Rekes bijuši ietekmīgi cilvēki dažādos Eiropas galmos. Piemēram, Gothards fon Reke Napoleona armijā cīnījās Spānijā un Austrijā, Vilhelms un Filips fon Rekes bija ministrs un kambarkungs Prūsijas valstī, Johans, Fridrihs fon Reke ir pazīstams vēsturnieks Jelgavā un lojāls Krievijas cara pavalstnieks. Starp Rekēm bija literāte Elīza fon Reke. Viņa bija labi izglītota, daudz ceļoja, lasīja, dzejoja, bija personiski pazīstama ar V. Gēti un Fr. Šilleru. Kopdzīve ar vīru Georgu fon Reki neizdodas, viņa pamet to Smuku muižā un pārceļas uz Drēzdeni, kur bohēmiskā gaisotnē dzīvo kopā ar vācu dzejnieku Augustu Tīdgi, ar kuru kopā viņa ir apbedīta vienā kapā. No 1732. līdz 1775. gadam Smuku muižā dzīvo Fon Tīzenhauzenu dzimta. 1762. gadā muižu manto Eva Juliana Tīzenhauzena. Viņa pārdod Spriņģu muižu savam brālim Karlam fon Tīzenhauzenam un uzbūvē Smuku muižā dzirnavas. No Latvijas Tīzenhauzeniem ir jāpiemin arhitekts Gerhards fon Tīzenhauzens. Viņa vadībā ir uzbūvēti daudzi nami. Viņš ir autors apmēram 40% tagadējā Mežaparka dzīvojamajiem namiem un ir viens no interesantākajiem jūgendstila arhitektiem.

Reklāma
Reklāma

Teodors fon Grothuss bija fiziķis. 1818. g. viņš atklāja gaismas ķīmijas pamatlikumus, teorētiski pamatojot toreiz vēl neizgudroto fotogrāfijas mākslu. Par šo darbu viņš kļuva par Turīnas Zinātņu akadēmijas un Bavārijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekli, viņa vārds ir iekļauts 19. gs. potenciālo Nobela prēmijas saņēmēju sarakstā.

No 1775. līdz 1804. gadam Smuku muižā saimnieko Baronu Grothusu dzimta. Ābuļu kroga esamība muižas centra tuvumā liecina, ka „spirta dedzināšana” un pārdošana arī bija viens no Smuku muižas ienākumu avotiem. Teodors (īstajā vārdā Johans Kristjāns Dītrihs) fon Grothuss bija fiziķis. 1818. g. viņš atklāja gaismas ķīmijas pamatlikumus, teorētiski pamatojot toreiz vēl neizgudroto fotogrāfijas mākslu. Par šo darbu viņš kļuva par Turīnas Zinātņu akadēmijas un Bavārijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekli, viņa vārds ir iekļauts 19. gs. potenciālo Nobela prēmijas saņēmēju sarakstā. No 1896. Gada Smuku muižā atkal saimnieko baroni fon Rekes. Francis Vilhelms Kristofers muižu nopērk par sešas reizes augstāku cenu nekā viņa radinieks pirms 72 gadiem to pārdeva. Šai laikā par muižas pārvaldnieku te strādā Jānis Jaunsudrabiņš. Baronu Budbergu dzimta 1896. gadā nopērk muižu. Interesanti, ka 1905. g. revolūcija muižā neko īpaši neiznīcina, tādēļ, ka barons tai laikā muižā neesot dzīvojis. Tas ir interesanti, jo kopā Vidzemē un Kurzemē tika nodedzinātas 459 muižas. Ar Smuku muižas pārdošanu tirgotājam Oskaram Jura d. Zeisleram (Seisler) beidzas dižciltīgo ģimeņu laiki Smukās. O. Zeislera pirkums ir vienkārši biznesa darījums, kur ir iespēja lēti nopirkt īpašumu, cerībā to vēlāk dārgi pārdot. Izskatās, ka pats O. Zeislers Smuku muižā nekad nav dzīvojis, bet ir ielicis savu pārvaldnieku – Hermani Fleišeru. Pēc II Pasaules kara Smuku muižas centrs atkal tika apvienota – bet šoreiz kolhozos. 1956. gada 14. februārī apkārtnē ap Smuku muižu tika izveidota valsts saimniecība p/s Remte.  2004. gada beigās Smuku Muižu iegādājās SIA Vide invest.

 

Pārējos piedāvājumus skaties www.smukumuiza.lv