Idejas, kā izmantot dažādus materiālus Miķeļdienas izstādēm

Katru gadu Miķeļdiena skolās un bērnudārzos tiek sagaidīta ar bagātīgam tradīcijām, viena no vispazīstamākajām ir rudens ražas izstādes. 

Arī tu kopā ar bērnu vari izgatavot ko neparastu rudens izstādei.

FOTO: Shutterstock.com

Arī tu kopā ar bērnu vari izgatavot ko neparastu rudens izstādei.

Katru gadu Miķeļdiena skolās un bērnudārzos tiek sagaidīta ar bagātīgam tradīcijām, viena no vispazīstamākajām ir rudens ražas izstādes. Bērni kopā ar vecākiem gatavo dažādas interesantas, neparastas, smieklīgas un brīnišķīgas kompozīcijas no dārzeņiem un dabas materiāliem. 

Arī tu kopā ar bērnu vari izgatavot ko neparastu rudens izstādei. Interesantāk to ir darīt, ja vispirms dosieties salasīt sastāvdaļas un tikai tad mēģināsiet uztaisīt. Šādos darbiņos varat izmantot visu, kas atrodams dabā: ķirbjus, kabačus, biete, burkānus, kartupeļus, čiekurus, zīles, kastaņus, piepes, sēnes, ķērpjus, sūnas, lapas u.c. 

 

Lai atsvaidzinātu savu rudens kompozīciju, vari tai pievienot brīnišķīgas kļavu lapu puķes, kuras pavisam veikli vari izveidot, pārlokot lapu uz pusēm un sarullējot to. Tad turpini pārlocīt lapas uz pusēm un aptīt apkārt pirmajai lapai. Kad puķe gatava, apakšdaļā to sasien ar auklu vai lentīti. 
 

 

No nelieliem koka zariem vari sazāģēt koka ripiņas, kas var būt gan kā pamats kompozīcijai, gan sastāvdaļa. Izmantojot karstlīmi, vari salīmēt pamīšus koka ripu, čiekuru un atkal koka ripu. Šādā veidā vari izveidot tārpiņus. Koka ripas vari piestiprināt arī kā ausis pie liela ķirbja. Savas kompozīcijas vari papildināt arī ar krāsainiem papīriem, kreppapīru. 

 

Pavisam vienkāršus dzīvniekus un zvēriņus vari izveidot no zīlēm un zobu bakstāmajiem kociņiem. Lai izveidotu caurumus cietajās zīlēs, tev būs nepieciešams īlens vai adata. Neaizmirsti uzmanīt bērnu, lai viņš negūtu savainojums. 

Reklāma
Reklāma

 

Izstāžu kompozīciju veidošanai ierasts izmantot dārzeņus. Padari tos atraktīvākus ar metāla stieplēm - savirpini, saloki, satin.

 

Uzmeistaro neparastu ezi, izmantojot vienu burkānu un daudz čiekuru. Pie burkāna tos vari piestiprināt gan ar karstlīmi, gan koka irbulīšiem. Burkāna vietā vari izmantot kabaci vai bieti, bet čiekuru vietā zīles.

 

Ja šajā rudenī izdevies atrast arī kādu neparastu dārzeni, tad papildini to ar pāris niansēm - pieliec degunu, piestiprini acis, asti, rokas, kājas. Jau pirmajos brīžos, kad atrodi šādus neparastus dārzeņus, vari fantazēt, kam tie ir līdzīgi.