Trīs mazāk zināmi pārgājienu maršruti ģimenēm ar bērniem

Iesaka Valdis Vītoliņš, piedzīvojumu tūrisma kompānijas “Postnos” pārstāvis.
Mangaļsalas bunkuri.

FOTO: Publicitātes foto

Mangaļsalas bunkuri.

Kad vietējā apkaime apnikusi, jāmeklē jauni pārgājienu maršruti. Valdis Vītoliņš iesaka mazāk zināmus, bet izaicinošus un pavasarim piemērotus pārgājienu maršrutus ģimenēm ar bērniem.

Pirms došanās uz jebkuru no dabas vai pārgājienu takām, vispirms būtu vēlams izpētīt apkaimi – kā tur nokļūt, kur novietot auto, cik garš ir plānotais maršruts un vai tas būs pa spēkiem mazākajiem ģimenes locekļiem. Tāpat jānoskaidro, kāda tipa ir maršruts – gājiens pa apli vai maršruts šurpu–turpu. Atceries pārgājienā paņemt līdzi kādas uzkodas, ūdeni, mitrās salvetes un varbūt pat rezerves apģērbu bērniem.

Visi ieteiktie maršruti šobrīd pieejami bez maksas. Vēlams telefonā saglabāt arī maršrutu gpx failus, lai nodrošinātu drošāku atpūtu.
 

 


1. Baldones stāstu taka – maršruts jaukiem pārgājieniem. Mazais loks, kas ir 8 kilometru garš, ved cauri gan mežam, gan pilsētai, gan purvam. Takā izvietoti dažādi vides objekti. Taka ir apļa veida – kur uzsāksiet pārgājienu, tur arī pabeigsiet. Pieejams arī maršruts 20 kilometru garumā. Maršrutā iespējams orientēties pēc atzīmēm uz kokiem un izmantojot sagatavoto Google karti, kas atrodama www.baldone.lv tūrisma sadaļā.


2. Mangaļsalas pārgājiens. 13 kilometru garš “Postnos” veidots pārgājiena maršruts, kas ved caur bunkuriem un meža takām. Iespēja apskatīt 100 gadu vecus bunkurus. Pārgājienā var doties, reģistrējoties mypostnos.com, sadaļā Rīga izvēloties “Mangaļsalas pārgājienu” un telefonā lejupielādējot “Postnos” mobilo aplikāciju.



3. Braslas upes pārgājiens. 10 kilometru pārgājiens gar Braslas upes krastiem, kas pavērs skatu uz lieliem upes stāvkrastu atsegumiem. Maršrutā ir kalnains reljefs, iekārtotas atpūtas vieta. Maršruts dabā nav marķēts, taču vietnē www.dodiesdaba.lv ir pieejams gpx maršruta fails, kas palīdz iziet trasi. To var izdarīt arī ar “Latvijas Valsts mežu” aplikāciju. Jāņem vērā, ka šis maršruts būs jāveic turp un atpakaļ, tāpēc jāizvērtē, vai bērni spēs noiet to visu. Pavasarī šis maršruts ir sevišķi skaists, un tas priecē arī jau no paša sākuma.
 

Reklāma
Reklāma