Septiņi nepatīkami mīti par viesnīcām (kuri bieži ir taisnība)

Daudziem patīk palikt viesnīcās, jo nav nedz gulta jāklāj, ne grīdas jāslauka. Izrādās, ka to bieži nedara arī viesnīcu darbinieki. Portāls Bestlifeonline.com apkopojis galvenos mītus par viesnīcu numuriņiem un to uzkopšanu. Kā izrādās, ir jābaidās ne tikai no putekļiem un mikrobiem, bet arī no svešām acīm un kaijām.

 Viesnīcu istabu fotografēšanā tiek izmantots arī mākslīgais apgaismojums, lai istaba izskatītos labāka nekā jebkad dzīvē ar īsto apgaismojumu.

FOTO: Shutterstock.com

Viesnīcu istabu fotografēšanā tiek izmantots arī mākslīgais apgaismojums, lai istaba izskatītos labāka nekā jebkad dzīvē ar īsto apgaismojumu.

Sensori minibāros
No visiem priekšmetiem, kas ir viesnīcas istabā, visvairāk būtu jābaidās no minibāra. Tie ir biedējoši ne tikai ar savām augstajām cenām, bet arī iebūvētajiem kustību sensoriem. Izrādās, ka atsevišķās viesnīcās minibāros ir iebūvēti sensori, kas fiksē jebkuru jūsu kustību, nodot šo informāciju administrācijai. Tāpēc, ja izrakstoties no viesnīcas, jums tiek apgalvots, ka esat ko apēdis vai izdzēris, iespējams, ka sensori fiksējuši jūsu zinātkāri, apskatot minibāra piedāvājumu.

 

Tikai ar cimdiem

Sacenšoties par netīrākā priekšmeta godu viesnīcu numuriņos, uzvarētu TV tālvadības pults. Atsaucoties uz ziņu aģentūras Reuters 2012. gada ziņojumu par netīrību viesnīcu istabiņās, atklājās, ka visnetīrākais priekšmets ir TV pults. Galu galā, kad paši pēdējo reizi mazgājāt rokas, jo gatavojāties izmantot tālvadības pulti? Un kad ir pēdējā reize, kad mājās tīrījāt pats savu tālvadības pulti? Viegli saprast, ja to piemirst izdarīt arī istabene.

Sacenšoties par netīrākā priekšmeta godu viesnīcu numuriņos, uzvarētu TV tālvadības pults. 

Mīts par palagiem
Tīri palagi, protams, ir viesnīcas goda jautājums, taču jābūt reāliem un jāapzinās, ka katra mazākā viesnīciņa nemaina palagus pēc katra viesa aizbraukšanas. Saskaņā ar TravelTruth.com statistiku, daudzas istabenes ir apmācītas novērtēt palagu tīrību “uz aci” un tos mainīt tikai tad, ja esošie ir netīri. Tas arī, izrādās, ir galvenais iemesls, kāpēc viesnīcas galvenokārt izmanto baltus palagus, jo tā ir vieglāk pamanīt traipus. Ja jūsu viesnīcas palagi ir balti, tā var būt zīme, ka viņi mēģina kaut ko slēpt.

 

Tevi novēro
Tas gan negadās bieži, bet cilvēki savās viesnīcu istabiņās ir atraduši paslēptas kameras. Iekārtojaties numuriņā, vērsiet uzmanību neparasti novietotiem objektiem un padomājiet par to, ko, visticamāk, vēlētos iemūžināt kāds, kurš slēpj kameru.

Kamerai būs nepieciešams leņķis, lai plaši pārredzētu telpu, tāpēc jūs varat ātri saprast, kurā vietā tā varētu tikt novietota. Ja atrodat kameru savā istabā, iespējams, ka par uzturēšanos viesnīcā nebūs jāmaksā vai saņemsiet kādu atlaidi.

Apkopēja noteikti tīra vannas istabu, taču pastāv liela varbūtība, ka viņa to nedezinficē pēc katra viesa aizbraukšanas. 

Reklāma
Reklāma

Acu apmāns
Tas ir plaši pazīstams nozares triks, kad viesnīcas izmanto platleņķa lēcas, lai padarītu savas istabas un baseinus lielākus, nekā tie ir, taču tas vēl nav viss. Viesnīcu istabu fotografēšanā tiek izmantots arī mākslīgais apgaismojums, lai istaba izskatītos labāka nekā jebkad dzīvē ar īsto apgaismojumu. Nav izslēgts, ka arī fantastiskais skats ārpus loga radās ar Photoshop palīdzību.

 

Tīra, bet nedezinficē
Apkopēja noteikti tīra vannas istabu, taču pastāv liela varbūtība, ka viņa to nedezinficē pēc katra viesa aizbraukšanas. TV šova Inside Edition 2017.gadā veiktais pētījums apliecināja, ka Ņujorkas viesnīcu vannas istabu tīrīšanai ir daži trūkumi.

Izrakstoties no viesnīcas, žurnālisti vannas istabā atstāja raidījuma logotipa nospiedumu. Kad viņi pēc izrakstīšanās atgriezās numurā, logotipu joprojām varēja noteikt ar ultravioleto gaismu. Šis ir galvenais iemesls, kāpēc dušā vajadzētu valkāt baseina čības, lai neiedzīvotos nagu un kājas sēnītē.

 

Ja sienas spētu runāt
Ja sastapsiet kādu, kurš kaut neilgi ir strādājis viesu izmitināšanas biznesā, esiet droši, ka dzirdēsiet prātam netveramus stāstus. Piemēram, kāds viesnīcas viesis Vankūverā atstāja atvērtu logu, kad atgriezās, viņu pārsteidza apmēram 40 kaijas, kuras interesēja viņa koferī atstātie gardumi. Taču viesnīcu darbinieki ir stāstījuši, ka istabās atraduši pazīmes no sātaniskiem rituāliem, zivi lustras kupolā un majonēzi uz vannas istabas grīdas.

 

Avots: www.jauns.lv