Skaisti ceļojumu galamērķi, kurus iecienījuši riteņbraukšanas entuziasti

Neatkarīgi no tā, vai riteņojat cauri laukiem gar rāmu upi vai laižaties lejup pa kalniem, nav daudz tādu aktivitāšu, kas būtu aizraujošākas par brīvdienām uz velosipēda. Sākotnēji tas var šķist nogurdinoši, tomēr riteņbraucēji par saviem pūliņiem tiek atalgoti ar elpu aizraujošiem skatiem un apslēptiem dārgumiem.

Ar velosipēdu var iepazīt vietas, kur citādāk klāt netikt.

FOTO: Shutterstock.com

Ar velosipēdu var iepazīt vietas, kur citādāk klāt netikt.

Uzņēmums Booking.com iepazīstina ar pieciem riteņbraucēju iecienītākajiem galamērķiem, ko iesaka vietnes ceļotāji.
 

Amsterdama, Nīderlande
Apburošā Nīderlandes galvaspilsēta ir pazīstama ar to, ka tajā uz katru iedzīvotāju ir divi velosipēdi, tāpēc, lai kur arī jūs mītos, jūs nebūsiet vienīgais. Amsterdama ieņem augstāko vietu to galamērķu sarakstā, kurus vietnes Booking.com lietotāji atzīst par piemērotiem riteņbraukšanai. Šajā pilsētā riteņbraukšana ir dzīvesveids, pateicoties nepārspējamajam velosipēdu celiņu tīklam, riteņbraukšanas maršrutiem un lēzenajam apvidum. Iznomājiet pilsētas velosipēdu un brauciet gar kanāliem vai cauri kādam no skaistajiem parkiem gluži kā vietējie. Izbaudiet vēl vienu piedzīvojumu no Amsterdamas autentisko pieredžu saraksta, nakšņojot viesnīcā uz laivas Houseboat Ms 3 Gebroeders, kas atrodas tikai 350 metru attālumā no Amsterdamas centrālās stacijas un kuru ieskauj dažādas kafejnīcas un restorāni.

Vai vēlaties izrauties no burzmas? Dodieties ārpus pilsētas centra uz šiem galamērķiem lauku apvidū, kuri arī ir atzīti par ļoti piemērotiem riteņbraukšanai: Vesttershelingas pilsētu (West-Terschelling), Shīrmonikogas salu (Schiermonnikoog) vai Nesas (Nes) un Ostvlīlandes pilsētu (Oost-Vlieland).
 


Kopenhāgena, Dānija
Nīderlandieši ir pazīstami ar riteņbraukšanu, tomēr viņi nav vienīgie, kuri zina, ka dzīve uz diviem riteņiem ir labāka. Arī Dānija ir viena no riteņbraucējiem draudzīgākajām valstīm. Dānijas galvaspilsēta Kopenhāgena, kuru riteņbraukšanai par lieliski piemērotu uzskata vietnes Booking.com lietotāji, ir vērā ņemama Amsterdamas konkurente. Šaujieties cauri Kopenhāgenai ar savu velosipēdu, bet neaizmirstiet arī atvilkt elpu un atpūtināt prātu viesnīcā Copenhagen Island Hotel.

Šī viesnīca atrodas netālu no slavenā velosipēdu tilta (“cykleslangen” vai “riteņbraukšanas čūskas”), un tajā tiek piedāvāti ultramoderni un gaumīgi numuri, WiFi, kā arī trenažieru zāle un sauna. Tomēr vissvarīgākais ir tas, ka viesiem tiek piedāvāta iespēja nomāt velosipēdus, lai viņi varētu izbaudīt Kopenhāgenu gluži kā vietējie – pie velosipēda stūres!

 

Reklāma
Reklāma

Valensija, Spānija
Pa Valensiju tās platības dēļ ir ērti pārvietoties ar velosipēdu. Tā var lepoties ar velosipēdu celiņiem, kuru kopējais garums ir 80 kilometri, un tas izskaidro to, kāpēc šī pilsēta piesaista riteņbraukšanas entuziastus. Atšķirībā no abiem iepriekš minētajiem Eiropas galamērķiem, Valensijā var izbaudīt patīkamu Vidusjūras klimatu visa gada garumā, kas padara saules apspīdēto pilsētu par lieliski piemērotu vietu, kuru izzināt, braucot ar velosipēdu. Izbaudiet šo viduslaiku pilsētu, uzturoties naktsmītnē Flatsforyou Bed and Bike.

Šajos dzīvokļos, kuri atrodas pilsētas centrā, tiek piedāvātas sauļošanās terases, WiFi, neparastas, no velosipēdiem darinātas dekorācijas un, bez šaubām, arī iespēja iznomāt velosipēdu.
 

Moaba, ASV
Pieredzējušāki riteņbraucēji var sagatavot savu kalnu velosipēdu un ķiveri un doties uz Arku nacionālo parku Jūtā netālu no Moabas, lai atklātu daudzās smilšakmens trases, kuras kalnu riteņbraukšanai ļoti iesaka vietnes Booking.com ceļotāji. Saceļot putekļus uz šīm pasaules līmeņa trasēm, pa ceļam sameklējiet dinozauru pēdas un mūžīgi modernos gleznojumus uz klintīm.

Uzturieties unikālajā naktsmītnē Aarchway Inn, kas atrodas tikai piecu minūšu brauciena attālumā no Arku nacionālā parka ieejas. Tajā viesiem tiek piedāvāts bezmaksas WiFi, transfers uz nacionālo parku, kā arī āra baseins un burbuļvanna – lieliska atpūta pēc spraigas dienas, braucot ar kalnu velosipēdu.



Riva del Garda, Itālija
Riva del Garda ver savas durvis kalnu riteņbraukšanas sezonai, kuru izbauda 40 000 apmeklētāju un 3000 sportistu, pārņemot mazo pilsētiņu, lai piedalītos dažādos velosipēdu tirdziņos, maratonos un izstādēs. Riva del Garda ar tās dažādu sagatavotības līmeņu velosipēdu celiņiem tūkstoš metru garumā, elpu aizraujošajiem skatiem un nepārspējamo dabas skaistumu ir īsts kalnu riteņbraukšanas cienītāju sapnis.


Pēc garas dienas, kas pavadīta uz velosipēda, atpūtiniet nogurušās kājas kūrortā Du Park Grand Resort, izbaudot tā piedāvātos divus baseinus, labsajūtas centra iespējas un fitnesa centru. Tiem, kuri vēlas izzināt apkārtni, bet nav devušies ceļojumā ar savu velosipēdu, tiek piedāvāta velosipēdu noma.