Sešpadsmit padomi un triki, kā ērtāk un lētāk ceļot ar lidmašīnu

Nīkšana lidostās un nervu kutināšanās pirms muitas pārbaudes ir gandrīz neatņemama ceļojumu sastāvdaļa. Ir daži triki, kā šīs neērtības pārvērst gandrīz vai izpriecā. 


 

Sešpadsmit padomi un  triki, kā ērtāk un lētāk ceļot ar lidmašīnu

FOTO: Shutterstock.com

Nīkšana lidostās un nervu kutināšanās pirms muitas pārbaudes ir gandrīz neatņemama ceļojumu sastāvdaļa. Ir daži triki, kā šīs neērtības pārvērst gandrīz vai izpriecā. Ceļotāju pieredzi apkopojis portāls popsugar.com

Iegādājies un paņem līdzi uz lidostu caurspīdīgos aiztaisāmos maisiņus
Drošības kontroli ātrāk un vienkāršāk var iziet, ja visi kosmētiskie līdzekļi, krēmi, zobu pastas un medikamenti salikti vienā caurspīdīgā maisiņā, jo var ērti atvērt un aizvērt. Atļauts izmantot vienu 17.8 cm x 20.3 cm lielu maisiņu.

 

Sasaldē šķidrumus
Zināms, ka rokas bagāžā ir atļauts tikai neliels daudzums šķidru vielu. Šķidrumiem ir jābūt atsevišķās tvertnēs un katras ietilpība nedrīkst pārsniegt 100 mililitrus. Pieredzējuši ceļotāji apgalvo, ka lielākajā daļā lidostu drošības dienesti ļauj pārvadāt sasaldētus šķidrumus. Protams, ka garāka lidojuma laikā šķidrums pāries atpakaļ šķidrā stāvoklī un ir lietojams.


Paņem savas uzkodas
Šķērsojot drošības kontroli, jārēķinās, ka jebkurš šokolādes batoniņš maksās trīs reizes dārgāk nekā zonā pirms drošības kontroles. Lētāk būs paķert līdzi kādu sviestmaizi vai graudu batoniņu no piemājas lielveikala. Diemžēl paņemt līdzi pat mazo minerālūdens pudeli neizdosies, jo tās tilpums pārsniegs pieļaujamo.

Paņem līdzi tukšu lielo ūdens pudeli
Ja neesi pārāk piesardzīgs, dzeramo ūdeni var uzpildīt arī lidostas tualetē, nemaksājot par to ne centa. Pilsētas ūdensvados ūdens kvalitāti jābūt piemērotai, lai to lietotu uzturā.


Snaudiens lidostā
Lielākajās pasaules lidostās, piemēram, Hītovas lidostā, ir speciālas mazas istabiņas ar vienu nolūku - ļaut ceļotājiem normāli izgulēties un nomazgāties. Četru stundu īres maksas par šādas kabīnes izmantošanu ir 39 dolāri. Tavs ķermenis par to pateiks paldies. 


Pa kreisi - lētāk
Kuram gan patīk rindas? Ja vien iespējams izvēlēties " iečekošanās"  vietu vai kustības virzienu, izvēlieties to, kas ir pa kreisi. Izrādās, ka dažādos pētījumos par lidostu noslogojumu atklājies, ka cilvēkiem ir tendence doties " pa labi", jo lielākā daļa ir labroči. Dodieties pretējā virzienā. 


Nebaidies painteresēties, kas pienākas par brīvu
Lielās lidostās ir īpaši piedāvājumi īpašos dzīves gadījumos. Ja lidojuma dienā jums ir dzimšanas diena vai dodaties medusmēneša ceļojumā un esat tikko precējušies, nekautrējieties un pajautājiet, vai jums nepienākas kādi patīkami bonusi. 


Lieko uzvelc mugurā
Droši vien šis knifs zināms lielākajai daļai aktīvo ceļotāju, bet ja nu kāds to nezina - velc mugurā visu, kas neievietojas rokas bagāžā, bet reģistrētā bagāža nav nopirkta vai arī svars pārsniedz pieļaujamo. Maksāt par papildus kilogramiem ir ļoti dārgi. Labāk 30 minūtes izskatīties pēc klauna, toties pēc tam visu lieko lidostas labierīcībās var vilkt nost. 

Neizmet viesnīcu tualetes piederumus 
Mazās šampūna pudelītes un ziepītes ir parocīgas, dodoties ceļojumos. Īpaši ņemot vērā, ka lielāka izmēra šampūna vai ķermeņa krēma pudeles ienest lidostas reģistrācijas zonā nav atļauts. 

Reklāma
Reklāma

 

Iegādājies kvalitatīvu portatīvā datora somu
Ja vēl iztiekat bez labas, drošas portatīvā datora somas, ir vērts tādu iegādāties. Drošības serviss portatīvo datoru vienmēr pārbauda atsevišķi un vilkt to ārā no ceļojumu somas nav pārāk ērti. 

 

Izmanto WiFi zonu
Noskaidro, kur lidostā ir pieejams bezmaksas internets. 


Velc brilles, nevis kontaktlēcas
Ja ikdienā lietojat brilles, tad lidojuma laikā ērtāk un acīm veselīgāk ir izvēlēties brilles. Lidmašīnas sausais gaiss lēcas izkaltē vēl ātrāk nekā tas notiek uz zemes. Brilles šajā gadījumā ir saudzīgāka izvēle acīm/ 

 

Paņem līdzi vieglu segu
Nekad nevar paredzēt cik silts vai vēss būs lidostas uzgaidāmajās telpās vai lidmašīnas salonā, tāpēc viegls silts džemperis vai sega noderēs, ja būs vēss.


Pārbaudiet, vai nav mainīti izlidošanas laiki
Lidostā, neapšaubāmi, jābūt ir laicīgi. Bet pirms došanās ārā no mājas vai viesnīcas sava laika taupīšanas nolūkos ir vērts apmeklēt lidostas mājas lapu, lai noskaidrotu, vai jūsu reisa izlidošanas laiks nav mainīts un pārcelts uz vēlāku laiku. 


Pielieciet savam čemodānam īpašu atpazīšanas zīmi
Tiem, kas ceļo bieži, šis triks nav nekas jauns, bet citiem derēs zināt, ka vienvaidīgo melno vai sarkanīgo čemodānu rindā savējo būs vieglāk atpazīt, ja pie roktura piestiprināsiet kādu īpašu zīmi vai piekariņu. 


Lejupielādē Google kartes, kas izmantojamas bez interneta pieslēguma
Ja nav zināms, vai galamērķī ir pieejams interneta pieslēgums vai WiFi, vēl mājās esot, ir vērts lejupielādēt  Google servisa kartes, kas izmantojamas bez pieslēguma.