Kā sarīkot ballīti bērnam ziemā? Idejas iedvesmai

Lai arī šķiet, ka vasara ir piemērotākais laiks ballītēm ārā, tā it nemaz nav. Arī ziemas spelgonī mazo jubilāru iespējams pārsteigt ar jautrām svinībām. 

Arī ziemas spelgonī mazo jubilāru iespējams pārsteigt ar jautrām svinībām.

FOTO: Shutterstock.com

Arī ziemas spelgonī mazo jubilāru iespējams pārsteigt ar jautrām svinībām.

Lai arī šķiet, ka vasara ir piemērotākais laiks ballītēm ārā, tā it nemaz nav. Arī ziemas spelgonī mazo jubilāru iespējams pārsteigt ar jautrām svinībām. Piedāvājam vairākas idejas, kā sarīkot bērnam ballīti ziemā. 

 

Sniega prieki mežā vai tuvējā kalniņā
Orientēšanās sacensības ar dažādiem uzdevumiem tuvējā mežā vai došanās ar plēvi šļūkt pa kalnu būs lieliska izklaide bērniem. Būtiskākais nosacījums pirms ballītes informēt uzaicināto ciemiņu vecākus par piemērotu apģērbu, maiņas drēbēm un paredzēto scenāriju. Gatavojoties ballītei, svarīgi izdomāt, kā iespējams paņemt līdzi siltu tēju un nodrošināt siltu ēdienu, kas, iespējams, gatavots uz ugunskura. Varat ieplānot desu cepšanu un sildīšanos, atceroties, ka pie atklātas liesmas jāievēro drošības pasākumi. Runājot par ēdienu, vai bērni jebkad ir nogaršojuši ugunskurā ceptus kartupeļus? Īstais brīdis tādus nogaršot! Vislabāk informāciju par pasākuma scenāriju jau laikus ierakstīt ielūgumā, to gatavojot, piemēram, lietotnē “Typorama”

 

Ziemas pārgājiens
Skaists un atmiņām bagāts var būt ziemas pārgājiens. To var apvienot ar iespēju arī slēpņot un meklēt īpaši apslēptos geocaching punktus, izmantojot aplikāciju "Geocaching". Pēc šādām fiziskām aktivitātēm jāatrod laiks sasildīties un nomainīt slapjās drēbes. Līdzi uz mežu vai kalniņu jāsagatavo siltas uzkodas un tēja termosā. Dienu varat noslēgt mājās ar multfilmu un popkorna turzu.

 

Slidošana
Pilsētā pieejamas vairākas publiskās slidotavas, kā arī dažviet Latvijā izbūvētas speciālas ledus halles, kur ir publiskie slidošanas laiki. Iepriekš varat noalgot instruktoru, kurš pamācīs ballītes viesiem pareizu slidošanas tehniku, un ballīte var sākties. 

Slidošana
Reklāma
Reklāma

Ja pie mājas ir neliels dīķis, slidošanas ballīti var rīkot uz tā. Te gan jāatceras, ka tētim pirms tam jāveic rūpīgs izpētes darbs, lai pārliecinātos, ka ledus biezums ir pietiekams, lai pa to slidinātos. 
Ballīte var kļūt īpaša, ja bērniem būs iespēja vizināties ar īpašu karuseli uz ledus. Kā karuseli uztaisīt, skaties ŠEIT

 

Svētki iekštelpās
Ja tomēr āra izklaides nešķiet piemērotas, tad vienmēr ir iespēja svētkus organizēt savās mājās, vai kādā speciāli izveidotā izklaides vietā. Šobrīd populāras ir vietas, kur bērni var lēkāt pa batutiem vai dauzīties bumbu istabā.

Supervaroņu tērpi


Savukārt mājās varat organizēt tematisko ballīti, kur viesi ierodas supervaroņu tērpos, indiāņu maskās vai vienotas krāsas apģērbā. Meitenēm ballītē īpaši varētu patikt rotu darināšanas vai manikīra meistarklase pie pieredzējuša speciālista. Puišiem iecienīta būtu lego konstruktoru sacensības vai īsfilmas filmēšana un kopīga montēšana. Šeit atradīsi noderīgus padomus, kā veidot savu īsfilmu ar telefonu.

 

Lai izdevušās svinības!